Izgalmas végjáték után klubvilágbajnok lett a Veszprém

A Veszprém nyerte az Egyiptomban rendezett férfikézilabda-klubvilágbajnokságot, miután a csütörtöki döntőben hosszabbítás után 34-33-ra legyűrte a címvédő Magdeburgot.

2024. 10. 03. 21:11
SC Magdeburg - Telek. Veszprem
Hatalmas csata után a Veszprém felülkerekedett a németeken Fotó: Khaled Elfiqi
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Veszprém szabadkártyával indult el az egyiptomi klubvilágbajnokságon, de aztán meg sem állt a döntőig. A négy között a Bajnokok Ligája-győztes Barcelona megizzasztotta a magyar bajnokot, amely parádés teljesítménnyel zárta le a hosszabbítással végződött mérkőzést.

A csütörtöki fináléban pedig ott folytatta, ahol kedden abbahagyta. Remek védekezés mellett sorra dobták a gólokat a veszprémiek, 3-0-ra elhúztak. De a Magdeburg állt a másik oldalon, és a németek vélhetően nem nyerték volna meg zsinórban háromszor a vb-t, ha sok időt venne igénybe, amíg összekapják magukat – egy szempillantás alatt kiegyenlítettek. Rodrigo Corrales nagyszerű védéseinek is köszönhetően a meccs első negyedében még a Veszprémnél volt az előny, ám a magyar támadásokba egyre több hiba csúszott, tizenkét perc alatt mindössze két gólt dobtak a bakonyiak, ezt kihasználva a Magdeburg volt, hogy három góllal is vezetett. A szünetre viszont már csak egy volt közte, a németek 14-13-ra nyerték az első félidőt.

A hosszabbítás a Veszprém terepe

A második játékrészre egy másik Veszprém jött ki. Az első percekben fej fej mellett haladtak a felek, de a nagyobb sebességre kapcsoló magyar csapat a 39. percben hosszú idő után újra előnybe került, negyedórával a vége előtt négy góllal is vezetett. Ez persze nem volt garancia a sikerre, mert a címvédő nem dobta be a törülközőt. Olyannyira, hogy az 51. percre egy gólra csökkent a Veszprém előnye. Sajnos a hajrát nem tudta megoldani Xavi Pascual csapata, a 60. percben újra egyenlő, 28-28 lett az állás, hosszabbítás következett.

Ez pedig, mint azt az elődöntőben láthattuk, a Veszprém terepe. Ezzel együtt izgalmasra sikeredett a végjáték, a Magdeburg még időn túli szabaddobást is elvégezhetett. Mindhiába, elakadt a falban a labda, így a Veszprém egy gólt megőrzött az előnyéből, 34-33-as győzelmével 2015-ös ezüstje után újra érmet szerzett. Ezúttal a legfényesebbet.

Klubvilágbajnokság, döntő:
Veszprém–Magdeburg (német) 34-33 (13-14)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.