Foghatja a fejét Marco Rossi, Dárdai Márton azonnal elhagyta a válogatottat

Rossz hírt kapott Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya: Dárdai Márton sérülés miatt nem léphet pályára a bosnyákok elleni, idegenbeli Nemzetek Ligája-meccsen hétfőn. A Hertha játékosa azonnal elhagyta a válogatott keretét, és visszatért a klubjához Berlinbe. Lassan elfogynak Rossi védői.

2024. 10. 13. 12:17
DÁRDAI Márton
Dárdai Márton arcára van írva: sérülés miatt nem játszhat újra a bosnyákok ellen. Fotó: MTI/Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dárdai Márton pénteken kezdő volt a Hollandia ellen bravúros, 1-1-es döntetlent elérő magyar válogatottban, ám a félidőben le kellett cserélni őt, Marco Rossi pedig megerősítette, hogy izomprobléma okozott gondot a Hertha védőjének.

DÁRDAI Márton; BASIC, Ivan
Dárdai Márton nem játszhat újra a bosnyákok ellen (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) vasárnap adott ki tájékoztatást Dárdai állapotáról: a 22 éves játékos nem utazik el a csapattal Zenicába, ahol hétfőn fontos meccset vív Bosznia-Hercegovina ellen a válogatott. Dárdai azonnal visszatér Berlinbe, a Herthához.

Marco Rossi gondjai fokozódnak a védelemben

Foghatja a fejét Marco Rossi, hiszen védőfronton nem áll jól a csapat. A Parma játékosa, Balogh Botond ugyancsak sérülés miatt már Hollandia ellen sem játszhatott, így Dárdai kiesésével a három belső védő posztjára maradt Willi Orbán (Lipcse), a 34 éves Fiola Attila, aki a hollandok ellen nagyot játszott , de kérdés, hogy bírja-e a tempót, Botka Endre (Fradi) és az újonc Szűcs Kornél (Plymouth).

Ha Balogh továbbra sem tudja vállalni a játékot, akkor Orbán, Fiola és Botka lehet a három védő, esetleg Szűcs, aki még egy percet sem játszott a válogatottban, és most először tagja a keretnek.

A magyar válogatott nincs győzelmi kényszerben, de fontos meccset játszik a bosnyákok ellen az NL-ben, hogy mi múlik az eredményen, arról itt írtunk részletesen

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.