Elek Gábor presztízscsatát nyert, már nem százszázalékos a Fradi

Öt forduló után is hibátlan a női kézilabda NB I újonca, a Vác. A korábbi ferencvárosi edző és szövetségi kapitány Elek Gábor csapata szerda este a Vácot győzte le 27-25-re, amelyben Háfra Noéminak nem ment a játék. Az Esztergom sorozatának értékét növeli, hogy rajta kívül már csak a Győr százszázalékos a bajnokságban, hiszen az FTC 26-26-os döntetlent játszott a Debrecen vendégeként.

2024. 10. 16. 19:41
Elek Gábor. Esztergom
Elek Gábor irányításával az újonc Esztergom az NB I meglepetéscsapata
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindkét oldalon az FTC egy-egy korszakos edzője, egyúttal korábbi szövetségi kapitány: Elek Gábor, az Esztergom vezetőedzője, Németh András, a Vác szakmai igazgatója; az Esztergom az egykori válogatott klasszis, Szucsánszki Zita vezérletével újoncként négyből négy győzelemmel kezdte a bajnokságot, a Vác egy hete kisebb szenzációként leigazolta az egykoron hatalmas tehetségnek tartott, a Ferencváros után a Győrt is megjárt Háfra Noémit, s a csapatot rajta kívül is két válogatott kerettag (Csíkos Luca, Juhász Gréta) erősíti. Nem kell ezt tovább ragozni: az Esztergom–Vác presztízsmeccs, sőt már-már rangadó a női kézilabda NB I-ben.

A mérkőzés ennek megfelelő hőfokon kezdődött. Elek Gábor már a 7. percben kapott egy kétperces büntetést (amit persze egyik játékosának kellett leülnie), pedig éppen megnyugodhatott volna, hiszen az Esztergom 1-2-ről 5-2-re fordított. 7-3-nál a váci oldalon Herbert Gábor időt kért, majd először a 13. percben pályára küldte Háfrát. A korábbi válogatott játékos eleinte jobbátlövőben játszott, mert a másik oldalon Csíkos és Juhász váltotta egymást, de előfordult, hogy mindhárman a pályán voltak. Az első félidőben ez sem segített, a vendégek nem nagyon bírtak az Esztergom kemény védekezésével. A hazaiak lendülete 12-6 után átmenetileg megtört, a Vác feljött 12-9-re, ekkor Elek Gábor is időt kért, az Esztergom rendezte sorait és a szünet előtt 15-11-re vezetett.

Fordulás után a Vác egyből feljött egy gólra (15-14), majd átmeneti hazai meglódulás után ismét szoros volt az állás. A hajrát az egységesebb Esztergom bírta jobban, s 27-25-re megnyerte a presztízsmeccset.

A hazaiaknál Kisfaludy Anett beállósként válogatott formában játszott, megérdemelten választották meg a meccs emberének. A váciaknál szokás szerint Csíkos volt a legjobb, Háfra Noémi egy gólt sem szerzett. A korábbi válogatott játékosnak még sokat kell dolgozni, hogy visszanyerje a formáját.

Pontot vesztett a Fradi

Az FTC végig szoros mérkőzésen 26-26-os döntetlen játszott a Debrecen vendégeként. A Győr idegenben 40-26-ra kiütötte a Vasast, így már csak az ETO és az Esztergom százszázalékos a bajnokságban.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.