Nem bír magával a nehézsúly fenegyereke – Dubois már Uszikot kóstolgatja

A bokszvilág legnagyobb döbbenetére Daniel Dubois nemcsak megvédte nehézsúlyú világbajnoki címét az IBF-szervezetnél szeptember közepén, hanem lemészárolta a Wembley-stadionban Anthony Joshuát. A 27 éves brit ezzel a sikerrel bekerült a királykategória legszűkebb elitjébe, és természetesen célba vette a vitathatatlan bajnoki címet. Szívesen összecsapna még egyszer a jelenlegi WBA, WBO, WBC és IBO szervezetek világbajnokával, Olekszandr Uszikkal, hogy rendezze az ukránnal a számlát, hiszen utóbbi előző meccsükön már kiütötte Dubois-t. A brit azt állítja, ezúttal már nem bánna el vele Uszik.

2024. 10. 24. 9:34
2023-ban Uszik kiütötte Duboist Fotó: Getty Images
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember 21-én éjjel teljes telt ház, azaz 98 128 néző előtt, a Wembley-ben rendezték meg a Daniel Dubois–Anthony Joshua nehézsúlyú IBF vb-címmérkőzést, amelyen a WBA, a WBC, a WBO és az IBO világelsője, a nemrég egy repülőtéri incidens miatt pár órára letartóztatott, 37 éves Olekszandr Uszik (22-0, 14 KO) által leadott vb-övért léptek szorítóba a felek. Egy biztos, azt senki sem mondhatja, hogy unalmas volt a két brit óriás csatája, hiszen a 34 éves Joshua (28-4, 25 KO) négyszer is padlózott, majd ötödikre már nem tudott felkelni, így 27 éves Dubois végleg megérkezett a legjobbak közé. A tripla Dinamitnak becézett Dubois 22-ből huszonegyszer nyert kiütéssel, azaz fogadni lehetett előre egy látványos meccsre.

És ez a siker alaposan kinyitotta Dubois (22-2, 21 KO) szemét, akit már a szakemberek is a királykategória legszűkebb elitjének tagjának tartják. A brit ökölvívó éppen ezért izgatottan várja a december 21-i Olekszandr Uszik visszavágóját Tyson Fury ellen – az első, májusban vívott kőkemény csatájukat az ukrán nyerte megosztott pontozással –, hogy aztán ő is kihívhassa az őt már korábban legyőző ukránt, hogy rendezze vele kettejük rendezetlennek tartott ügyét. Ugyanis Dubois Uszikot tartja a súlycsoport királyának, azaz ha sikerülne legyőznie, azzal ő válna a királykategória legjobbjává. A Parimatch bokszfogadási oldalnak adott exkluzív nyilatkozatában Dubois kiemelte, a Joshua felett aratott látványos győzelme és az IBF vb-címe egy sikeres karrier kezdete.

– A Joshua elleni meccs a nekem kijelölt út kezdete volt, és boldog vagyok, hogy bebizonyítottam, hogy mindenki tévedett velem kapcsolatban, amikor esélyt sem adtak a győzelemre. Innentől kezdve bárkivel kiállok, a legjobbakat akarom. Nem titok, számomra Uszik a legfontosabb, aki ha nyer decemberben, akkor kettőnk csatája dönthet a vitathatatlan bajnoki címről – mondta a 27 éves brit bunyós, aki sokak szerint még nem érte el karrierje csúcsát.

Daniel Dubois, Anthony Joshua, ökölvívás, vb-címmérkőzés, IBF
Daniel Dubois-t a Joshua ellen aratott brutális győzelme emelte a legjobbak közé     Fotó: Getty Images

Dubois üzenete egyértelmű: fel tudja venni a versenyt a legjobbakkal. Most már. Ugyanis amikor tavaly augusztus 26-án, a lengyelországi Wroclavban a WBA, WBO, IBF és IBO övekért összecsapott Uszikkal, messze nem volt még ennyire kész ökölvívó. Az ukrán simán verte, a nyolcadik menetben kiütötte a britet, ám jegyezzük meg, volt a meccsnek egy pillanata, amikor Dubois egy testütéssel megfogta Uszikot, ám a bíró – és az ukrán szerint is – mélyütésnek ítélte, és az ukránnak volt ideje kiheverni a megrendítő ütést.

A világ a Joshua ellen látott Dubois-t szívesen megnézné ismételten Uszik ellen, aki azt sem bánná, ha mondjuk decemberben Fury nyerne, mert egy újabb brit rangadó újabb telt házat vonzana a Wembley-ben. Sőt, nemrég felmerült, hogy februárban újra összecsap Joshuával, ugyanis a 34 éves volt világbajnok érvényesítené szeretné kettejük szerződésében lévő visszavágó opcióját. Legyen immár bárki a ring másik sarkában, Dubois megérkezett a királykategória legszűkebb elitjébe.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.