Megbolondult Joshua? Már februárban ringbe lépne az őt tönkreverő Dubois ellen

Szeptember 21-én, szombat éjjel Daniel Dubois megvédte nehézsúlyú világbajnoki címét az IBF szervezetnél, miután a zsúfolásig megtelt Wembley stadionban megrendezett mérkőzésen az ötödik menetben kiütötte Anthony Joshuát, aki előtte már négyszer megjárta a padlót. A bokszrajongók nagyon kíváncsiak arra, vajon a 34 éves, korábbi egyesített világbajnok csak egy rossz napot fogott ki, vagy tényleg elgondolkozhat azon, hogy befejezi a pályafutását. Az első meccs végeredménye visszavágóért kiált, és a profi boksz legújabb sztárpromótere, a szaúdi üzletember, Turki Alalshikh februárban meg is rendezné a sokak által várt újabb ringháborút a két brit bunyós között.

2024. 10. 13. 15:01
Dubois szeptember 21-én felmosta a ringet Joshuával, februárban jöhet a visszavágó Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azon a bizonyos szeptember 21-i estén, amikor valamivel több mint 98 ezer ember zsúfolódott be a Wembley stadionba, hogy részese legyen a két brit bokszklasszis, az egykori egyesített világbajnoki címet szerző Anthony Joshua és a fiatal, feltörekvő, az IBF vb-övét kockára tevő Daniel Dubois összecsapásának, még senki sem gondolt arra, hogy a 27 éves, atomöklű Dubois egyszerűen felmossa a ringpadlót 34 éves, esélyesebbnek vélt riválisával. Pedig ez történt, amikor négy padlózást követően az ötödik menetben már ötödik alkalommal ütötte le a riválisát, akit aztán kiszámolt a vezetőbíró.

Noha Joshua a szerződésbe belefoglaltatta, hogy esetleges veresége esetén joga van a visszavágóhoz – érdekes, Dubois nem részesült hasonló kegyben –, ám a nagy verést követően a legtöbb bokszrajongó azt hitte, Joshua inkább messzire elkerüli legyőzőjét. Holott már ekkor voltak olyanok, akik felemlegették, hogy a 34 éves brit bunyós 2019 júniusában hasonló módon kapott ki Andy Ruiztól, majd a rijádi visszavágón decemberben legyőzte az amerikait, és visszavette az elveszített öveit. Most hasonlóra készül Joshua, aki már jelezte, lehívja a szerződésben tallható visszavágós opcióját.

Innentől kezdve csak az a kérdés, hogy a két brit mikor csap újra össze a ringben. A választ vélhetően Turki Alalshikhtól kapjuk meg, aki pillanatokon belül az egyik maghatározó szervezővé nőtte ki magát a profi ökölvívás világában. A szaúd-arábiai királyi udvar miniszteri rangú milliárdos tanácsadója – aki összehozta többek között az Uszik–Fury és a Beterbiev–Bivol összecsapásokat – egy friss interjúban beszélt arról, hogy a fent említett visszavágóra februárban, vélhetően Rijádban kerül majd sor.

Rijádban csaphat össze másodszor Joshua és Dubois. Forrás: Ticketmaster

– Meglátjuk, milyen eredménnyel zárul a december 21-i Uszik–Fury visszavágó. Ugyanis a közönség a legjobbakat, azaz Joshuát, Dubois-t, Furyt és Uszikot akarja. Mi is a nagy meccseket támogatjuk, és ennek egyik nagyon várt eleme Joshua és Dubois visszavágója, amire februárban sor is kerülhet, miután Anthony jelezte, él a visszavágó adta lehetőséggel – jelentette ki Turki Alalshikh. És amit a szaúdi üzletember egyszer a fejébe vesz…

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.