A bajba jutott Real Madrid lépése Szoboszlai Dominiknek is keresztbe tehet

Dani Carvajal sérülése miatt a Real Madrid újabb lépéseket tett az angol válogatott Trent Alexander-Arnold akár már januári megszerzéséért a Liverpool csapatából. Szoboszlai Dominik egyik legjobb barátjáról van szó, akivel a tavaly nyári érkezése után azonnal megtalálta a közös hangot, így a magyar válogatott csapatkapitánya vélhetően nem örülne Alexander-Arnold távozásának.

2024. 10. 10. 7:33
Liverpool FC v Nottingham Forest FC - Premier League
Szoboszlai biztos, hogy nem örülne, ha a 66-os mezszámú Liverpool-játékos, Trent Alexander-Arnold a Real Madridba távozna. Fotó: Alex Livesey - Danehouse
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Real Madrid már régebb óta élénk érdeklődést mutat Trent Alexander-Arnold iránt, akinek az idény végén lejár a szerződése, így ha a Liverpool hamarosan nem bírja rá a hosszabbításra, jövő nyáron ingyen távozhat. Most pedig új helyzet állt elő azzal, hogy a Real jobbhátvédje, Dani Carvajal nemrég többszörös térdszalagszakadást szenvedett a Villarreal elleni spanyol bajnokin, ami miatt hosszabb kihagyás vár rá, így a királyi gárdának sürgető lett az angol játékos megszerzése. Ez pedig felgyorsíthatja Alexander-Arnold jövőjének alakulását, a Football Insider információja szerint a Real Madrid ugyanis már a januári átigazolási időszakban vinné Szoboszlai Dominik egyik legjobb liverpooli barátját.

Előfordulhat, hogy a Liverpool elveszíti Trent Alexander-Arnoldot
Trent-Alexander Arnold a Real Madrid célkeresztjében. Fotó: AFP/Paul Ellis

A lap arról is ír, hogy a Liverpool egyelőre elzárkózik a jobbhátvéd januári eladása elől, mert a klub vezetői bíznak abban, hogy sikerül hosszabbítani a 26 éves alapemberrel. Ugyanakkor ha a következő hónapokban a hosszabbítási tárgyalások nem járnak sikerrel, elképzelhető, hogy mégis megfontolják az eladás lehetőségét, hiszen januárban még kaphatnának valamennyi pénzt a 70 millió euróra értékelt, saját nevelésű futballistáért.

Alexander-Arnold ha januárban még nem is távozik, de akkor már szabadon tárgyalhat más klubokkal, és akár előszerződést is köthet velük a nyárra. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.