Shane Tusup beolvasott Hosszú Katinkának: „A siker a fejedbe szállt”

Shane Tusup is beszállt a Hosszú Katinka kontra Magyar Úszószövetség, rekontra Hargitay András polémiába. A háromszoros olimpiai bajnoknő egykori edzője és férje terjedelmes bejegyzésben elemezte kettejük szakmai kapcsolatát. Szerinte Hosszú Katinka nélküle nem érte volna el a sikereit, s a végén levonta a következtetést: az úszónőnek, újabban üzletasszonynak nagy a szája, a fejébe szállt a dicsőség.

2024. 10. 17. 19:42
Shane Tusup, Hosszú Katinka
Shane Tusup, Hosszú Katinka az Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2017-ben Fotó: Balogh Dávid
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha Shane Tusup nem utal az elmúlt napok ismert történéseire, de nem kérdéses, hogy azok váltották ki a reakcióját. Hargitay András egy hosszú interjúban úgy jellemezte Hosszú Katinkát, mint aki csak rombol, amire válaszul az úszónő jelenlegi férje, Gelencsér Máté reagált azt állítva, Hargitay anno szövetségi kapitányként megfosztotta az úszónőt a negyedik aranyéremtől a riói olimpián. Shane Tusup ezek után fogalmazta meg a véleményét, helyesebben ahogy ő mondja, írt le tényeket terjedelmes Facebook-bejegyzésben, amelyeket számokkal is alátámaszt. Ugyanakkor elismeri, együtt érték el a sikereiket, azokat nem tekinti pusztán a maga érdemének. A szövegben több nagyon kemény állítás olvasható. Íme:

„Tények.

Katinka, való igaz, egyéni sportoló voltál, de egyetlen sikeres ember sem ért el semmit egyedül.

Tudom, és a tények is bizonyítják, hogy hatalmas hatással voltam és kulcsszerepet játszottam a csapatunk sikerében.

Egyedül én vagyok az, aki megkérdőjelezhetetlenül felelős az edzésmódszertan kialakításáért.

Használhatod a platformodat arra, hogy elismerést szerezz, és azt állítsd, hogy mélyen érted a koncepciót, de az utólagos teljesítményeid a bizonyítékok rá, hogy az üres szavak nem vezetnek eredményre.

Fájdalmas volt látni, ahogy mindaz, amit felépítettem, lángba borult, és egyetlen dolog maradt meg: egy nagy száj.

Évekig hallgattam a csapatunk iránti tiszteletből.

Teljes mértékben hiszem, és nyíltan kijelentem, hogy nélküled nem lettem volna képes ilyen eredményeket elérni, de ugyanez igaz rád is. Az én ötleteim és elmém nélkül ezek az eredmények nem születhettek volna meg.

Hatalmas csalódást kelt, hogy a siker a fejedbe szállt.

Elfelejtetted, honnan jöttél.

Mindezen eredmények után azok közül, akik segítettek megvalósítani életed gyermekkori álmát, hirtelen már senki sem része a történetednek...”

Nem kell hozzá jóstehetség: aligha ez az utolsó szó ebben az ügyben. Mindenesetre az egyre durvább hangnemű vagdalkozás semmiképpen sem használ a háromszoros olimpiai bajnoknőnek. Csak lerombolja a nimbuszát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.