A hír igaz, Szalai Ádám valóban visszatér a válogatotthoz

A hír igaznak bizonyult: a távozó Laczkó Zsolt helyett a korábbi csapatkapitány, Szalai Ádám lett a magyar labdarúgó-válogatott új pályaedzője. Marco Rossi szövetségi kapitány biztos benne, hogy korábbi meghosszabbított jobbkeze ahogy korábban játékosként, úgy immáron stábtagként is nagyon sokat fog hozzátenni a válogatott teljesítményéhez.

2024. 10. 03. 18:42
Szalai Ádám újra együtt dolgozhat Marco Rossival, de már egészen más szerepkörben. Fotó: mlsz.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Laczkó Zsolt távozását követően kedden röppent fel a hír , hogy Marco Rossi új pályaedzője Szalai Ádám, a válogatott korábbi kiváló centere, csapatkapitánya lehet. Nos, a hivatalos bejelentésre csütörtökig kellett várni, most ugyanis a Magyar Labdarúgó-szövetség számolt be a hírről fotóval, nyilatkozatokkal.

Fotó: Micheller Szilvia/MLSZ

– Mindenképpen olyan pályaedzőt szerettem volna, aki szakmailag és emberileg is illik a válogatottba. Ádám esetében egyikhez sem fér kétség, hiszen hatalmas nemzetközi rutinnal bír a labdarúgás sportszakmai részét tekintve, miközben azt hiszem, nincs olyan ember Magyarországon, aki ne tudná, mit jelent számára a magyar válogatott, emellett pedig a játékosok körében is hatalmas tisztelet övezi. Biztos vagyok benne, hogy ahogy korábban játékosként, úgy immáron stábtagként is nagyon sokat fog hozzátenni a válogatott teljesítményéhez – mondta Marco Rossi, majd a válogatott új pályaedzője is megszólalt pozíciója kapcsán.

A meghosszabbított kéz

A 86-szoros válogatott támadó Marco Rossi válogatotthoz érkezését követően játékosként is az olasz szakember meghosszabbított keze volt a pályán, így szakmai együttműködésük minden bizonnyal az első pillanattól kezdve olajozottan fog működni.

– Óriási megtiszteltetés a magyar válogatott szakmai stábjának tagja lenni. Sok éven keresztül aktív játékosként, most pedig Marco Rossi segítőjeként is azon leszek, hogy a nemzeti tizenegy minél sikeresebb legyen a jövőben – fogalmazott Szalai Ádám.  

A játékosok és a stábtagok hétfőn délelőtt találkoznak Telkiben, Szalai már részt vesz az ekkor, október 7-én kezdődő összetartáson. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.