Rossi egyik jelöltje még keresi a helyét a Ferencvárosban

Szalai Gábornak nem ismeretlen a Ferencváros csütörtöki ellenfele, a Nice. A termetes védő, akit már Marco Rossi is behívott a magyar válogatott keretébe, a nyáron, még a svájci Lausanne futballistájaként, edzőmérkőzésen találkozott a francia csapattal, sőt gólt is rúgott neki. Szalai Gábor arról is beszélt, Pascal Jansen egyelőre keresi helyét a Fradiban, a beilleszkedésben nagy segítségére van Gruber Zsombor, továbbá két külföldi játékos, a francia Ibrahim Cissé és a dán Stefan Gartenmann is. A Ferencváros–Nice Európa-liga-mérkőzést csütörtökön 18.45-től játsszák.

2024. 10. 23. 10:40
Szalai Gábor, Ferencváros
Szalai Gábor a Budafok-Ferencváros Magyar Kupa-mérkőzésen Fotó: Török Gábor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szalai Gábor minden részletre nem emlékszik a nyáron játszott Lausanne–Nice edzőmérkőzésből, de arra igen, hogy a gólgazdag mérkőzésen ő is betalált. Aztán nagyot fordult az élete, elfogadta a Ferencváros ajánlatát, így egy év után hazaigazolt. A Fradiban egyelőre keresi a helyét, helyesebben, ahogy ő fogalmazott a Metropolnak nyilatkozva, még keresik a helyét.

Szalai Gábor hibázott az Anderlecht és a Paks ellen is

Szalai Gábor a 2024–25-ös idényben eddig három mérkőzésen lépett pályára a Ferencvárosban. Először a Budafok elleni Magyar Kupa-meccsen (3-0) szerepelt, majd az Anderlecht vendégeként 2-1-re elvesztett Európa-liga-találkozót is végigjátszotta. Akkor el is ismerte, hogy a belgák első gólja előtt hibázott. Így láthatta a zöld-fehérek vezetőedzője, Pascal Jansen is, mert azóta csak egyszer kapott lehetőséget, de a Paks ellen (az FTC szempontjából 3-1-es vereség) sem nyújtott meggyőző teljesítményt, nem bírt Böde Dániellel, a holland vezetőedző a 61. percben le is cserélte.

– A Fradinál egyelőre keresik a pozíciómat a védősorban, de Ibrahim Cissé mellett középső bekként már kipróbáltak. A beilleszkedésben rengeteget segít öltözői szomszédom, Gruber Zsombor, Cissével és a dán Stefan Gartenmann-nal is sokszor elbeszélgetek szakmai részletekről, továbbá Pászka Loránd és Tóth Alex is jó barátom – mondta a jó felépítésű, 191 centi magas középhátvéd, aki 2023 májusában, még a Kecskemét játékosaként a kerettagságig már eljutott Marco Rossi válogatottjában.

Angliában nem csak futballozni tanult

Szalai Gábor az Angliában 2017–2019 között eltöltött két évről elmondta, nem pusztán futballozott a Londonhoz közel fekvő kisváros, Market Harborough akadémiáján, hanem az intenzív nyelvtanulás után délelőttönként nívós oktatáson vett részt.

– Délelőtt tanultunk, délután tréning következett. Amúgy nem kizárt, hogy valamikor a kecskeméti Neumann János Egyetem gazdálkodási és menedzsment fakultásán továbbtanulok – Szalai Gábor még nem adta fel a továbbtanulási terveit.

Még nem ismert, hogy Pascal Jansen mely játékosokkal és milyen taktikával küldi pályára a Ferencvárost a Nice ellen, az előzmények alapján Szalai Gábor már annak is örülhet, ha bekerül a meccskeretbe.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.