Férjek háborúja: Hosszú Katinka jelenlegi ura beleszállt Shane Tusupba

Amint azt sejteni lehetett, nem maradt válasz nélkül Shane Tusup kőkemény posztja, amellyel Hosszú Katinka exférje és volt edzője is beszállt a Hosszú Katinka kontra Magyar Úszószövetség, rekontra Hargitay András polémiába. Az amerikai posztjára előbb maga a háromszoros olimpiai bajnok válaszolt, kijelentvén, amíg ő világ- és Európa-bajnok lett Tusup nélkül, addig az amerikai nélküle semmit sem tudott felmutatni. Megjelent Katinka jelenlegi férje is a vitában, aki szokásához híven álnéven mondott véleményt.

2024. 10. 22. 9:29
HOSSZÚ Katinka
Hosszú Katinka nem jutott ki a párizsi olimpiára, de hallatja a hangját Fotó: MTI/Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb fejezetekkel bővült a Hosszú Katinka vs. Magyar Úszószövetség vita. Lassan – némi túlzással – már azt sem tudjuk, miért robbant ki, viszont lassan az úszósportnak alig lesz olyan szereplője, aki ne szólna hozzá a témához. Amint arról korábban beszámoltunk, Shane Tusup is beszállt a Hosszú Katinka kontra Magyar Úszószövetség, rekontra Hargitay András polémiába. A háromszoros olimpiai bajnoknő egykori edzője és férje terjedelmes bejegyzésben elemezte kettejük szakmai kapcsolatát. Szerinte Hosszú Katinka nélküle nem érte volna el a sikereit, s a végén levonta a következtetést: az úszónőnek, újabban üzletasszonynak, nagy a szája, a fejébe szállt a dicsőség. Ugyanakkor elismeri, együtt érték el a sikereiket, azokat nem tekinti pusztán a maga érdemének. 

Nem kellett hozzá jóstehetség, ahhoz, hogy kitaláljuk, aligha ez az utolsó szó ebben az ügyben. Nos, ez így is lett, ugyanis előbb Hosszú Katinka reagált volt edzője és volt férje megjegyzésére, miszerint megérti Shane Tusup frusztráltságát, hiszen közös munkájuk előtt és után sajnos nem tudott eredményt elérni, mint úszó, edző, golfozó vagy bokszoló. Közölte, hogy ő már négy évvel Shane előtt, Dave Salóval világbajnok volt, valamint későbbiekben Petrov Árpáddal is vb-aranyat szerzett. Layber-Gelencsér Máté asszisztálásával Európa-bajnoki címet sikerült elérniük, viszont ha a 2020-as tokiói olimpiát nem halasztják el egy évvel, Hosszú szerint nagy eséllyel megnyerte volna a két vegyes számot. 

És amire számítani lehetett, Tusup posztját Hosszú Katinka jelenlegi férje, gyermekének apja, Gelencsér Máté sem hagyta szó nélkül. A Ripost megtudta, hogy „matt.layber” néven szerepel az instagramon Gelencsér, így ezzel a profillal szólt hozzá a poszthoz is.

– És mi a helyzet a te statisztikáddal edzőként Katinka előtt és után – tette fel a kérdést, mintegy jelezve, hogy Tusupnak egyedül Hosszú mellett voltak sikerei. Míg a bajnoknő az amerikai nélkül is világbajnok tudott lenni 2009-ben és 2019-ben, addig Tusupnak Katinka nélkül csak próbálkozásai voltak, eredményei nem. Az amerikainak voltak ugyan próbálkozásai, de magyar fiatalok mellett Szilágyi Liliána és az olasz Ilario Cusinato pályafutását sem tudta elősegíteni. 

Shane Tusup egyelőre hallgat...

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.