Lesújtó diagnózist kapott a bajnokcsapat, valószínűleg vége az alapember idényének

Az már a csütörtöki Bajnokok Ligája-mérkőzés közben nyilvánvaló volt, hogy súlyos sérülést szenvedett a Veszprém HC egyiptomi irányítója, Jehia Elderaa, pénteken azonban hivatalosan is megerősítést nyert: a kézilabdázóra műtét vár. Nem kizárt, hogy ezzel véget is ért a szezonja.

2024. 10. 18. 19:02
Elderaa egy korábbi mérkőzésen. Valószínűleg ebben az idényben már nem léphet pályára többet. Forrás: facebook.com/handballveszprem
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jehia Elderaa a Fredericia Handboldklub elleni BL-csoportmeccs 11. percében egy cselt követően a földre rogyott. Jól láthatóan nagyon erős fájdalmai voltak, a kézilabdázó csak társai karjaiban tudta elhagyni a játékteret.

A pénteken elvégzett orvosi vizsgálatok eredményei kimutatták az elülső keresztszalag-szakadás tényét. Ez lesújtó diagnózis, a veszprémiek valószínűleg a 2024/2025-ös szezon hátralévő részében már nem számíthatnak az alapembernek számító Elderaa-ra.

– Az elvégzett MR vizsgálat az elülső keresztszalag sérülését igazolja, szerencsére a többi térdszalag és a porcgyűrűk nem károsodtak. A játékosra mihamarabbi műtéti ellátás vár, majd ezt követően komplex rehabilitációs kezelése szükséges

 – közölte dr. Mahunka Zsolt, a Veszprém HC csapatorvosa.

A veszprémi klub legközelebb vasárnap játszik mérkőzést, akkor a győri csapat lesz az ellenfele a magyar bajokságban. A Bajnokok Ligájában október 24-én, az Eurofarm Pelister otthonában lép pályára a klubvilágbajnok együttes.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.