Visszatérhet a magyar bajnokcsapathoz a játékos, aki hét éve csúnyán távozott

A Veszprém férfi-kézilabdacsapatának kulcsembere, Jehia Elderaa súlyos sérülést szenvedett a csapat csütörtöki Bajnokok Ligája-mérkőzésén. Így lehet igazán nagy szükség arra a meglepő igazolásra, amit már a mérkőzés előtt megszellőztettek a sajtóban: visszatérhet Veszprémbe Aron Pálmarsson, aki 2017-ben szó nélkül faképnél hagyta a klubot. A meglepő visszatérésben kulcsszerepe lehet Xavi Pascual vezetőedzőnek is.

2024. 10. 18. 10:51
Budapest 20220118 Kézilabda 2022 férfiak Európa bajnokság EB Magyarország Izland Fotó Szabó Miklós Nemzeti Sport Sipos Adrián védekezés Aron Palmarsson Omar Magnusson Veszprém
Aron Pálmarsson a 2022-es Európa-bajnokságon a magyar válogatott ellen játszik Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok klasszis megfordult az elmúlt években a Veszprém férfi-kézilabdacsapatában, amely idén a Bajnokok Ligája esélyesei közé sorolható. Aron Pálmarsson 2015 és 2017 között játszott a bakonyiaknál, s most visszatérhet Veszprémbe, noha hét éve a búcsú nem sikerült szépre.

Veszprém 20170520 Kézilabda 2017 Tavasz NBI NB1 férfiak bajnoki döntő 1mérkőzés MKB Veszprém Pick Szeged Aron Palmarsson Thiagus Petrus     Fotó: Szabó Miklós  Nemzeti Sport     Fotó: Szabó Miklós  Nemzeti Sport
Aron Pálmarsson 2015 és 2017 között szerepelt a Veszprém mezében (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

Sőt, teljesen elmaradt: Pálmarsson szó nélkül távol maradt az edzéstől, amiért a magyar klub nem akarta elengedni a Barcelonába.

Veszprém és Pálmarsson: Pascual lehet a kulcsember

Pálmarsson szokatlan eljárásával végül elérte célját: a Barcelonában Xavi Pascual keze alatt játszhatott, 2021-ben meg is nyerték együtt a Bajnokok Ligáját.

Pascual immár a Veszprém trénereként hajt ugyanarra a trófeára, s a spanyol szakember lehet a kulcsszereplő Pálmarsson visszatérésében is. Az izlandi kézilabda egyik legendás alakja jelenleg hazája bajnokságában szerepel, a Bajnokok Ligájától távol.

Jehia Elderaa csütörtöki sérülésével még nagyobb szüksége lehet az igazolásra a magyar bajnokcsapatnak, de fontos leszögezni, hogy a Pálmarsson érkezéséről szóló hírek már a Fredericia elleni mérkőzés előtt megjelentek a sajtóban.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.