A brazilok és a spanyolok csapnak össze az olimpia döntőjében

A férfi-labdarúgótorna két elődöntőjének a rendes játékidejében nem esett gól, ami elárulja, hogy egyik sem volt különösebben élvezetes mérkőzés. A brazilok és a mexikóiak meccsén a hosszabbítás is 0-0-ra végződött, így tizenegyesek következtek, ezeket a brazilok lőtték pontosabban, és döntőbe jutottak. A másik ágon sem volt jobb a mérkőzés Japán és Spanyolország között, de a spanyolok a hosszabbításban szereztek egy gólt, ezzel 1-0-ra nyertek, és ők lesznek Brazília ellenfele a fináléban.

Magyar Nemzet
2021. 08. 03. 16:09
null
Kasima, 2021. augusztus 3. A brazil Claudinho (k) és a mexikói Joaquin Esquivel (b2) a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi labdarúgótorna elõdöntõjében játszott Egyesült Mexikó-Brazília mérkõzésen az Ibaraki Kasima Stadionban 2021. augusztus 3-án. MTI/AP/Fernando Vergara Fotó: Fernando Vergara
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kialakult a férfilabdarúgásban a döntő párosítása, Brazília és Spanyolország találkozik majd a fináléban augusztus 7-én, szombaton, magyar idő szerint 13.30 órakor. A két elődöntő meglehetősen felejthetőre sikeredett, a rendes játékidőben egyiken sem esett gól. Brazília ellenfele az a Mexikó volt, amely a negyeddöntőben 6-3-ra kiütötte Dél-Koreát, és a dél-amerikai együttes komoly erőket vetett be, Richalison értéke például már 55 millió euróra rúg.

 

A brazil Claudinho (középen) és a mexikói Joaquin Esquivel (balról a második) csatázik egymással az elődöntőben
Fotó: MTI/AP/Fernando Vergara

 

A mérkőzés első húsz percében a két csapat óvatosan felmérte a másik erejét, és egyikük sem kockáztatott. Aztán az első félidő derekán a Barcelona korábbi sztárja, Dani Alves szabadrúgásból veszélyeztetett, ám a mexikóiak kapusa, Guillermo Ochoa bravúrosan védett. A 28. percben a játékvezető először tizenegyest ítélt Brazília javára, mert úgy látta, Joaquin Esquivel szabálytalankodott a tizenhatoson belül, ám a videóbíró segítségével visszavonta a döntését. Ezt követően a mexikóiak többször is veszélyeztetni tudtak, de egyik csapat sem tudott kapuba találni az első félidőben. A második félidőben a brazilok négyszer, míg a mexikóiak kétszer próbálkoztak lövéssel, ugyanakkor gól ebben a játékrészben sem született. A hosszabbításban mindkét csapat fáradtnak tűnt, a játék lassabb volt a rendes játékidőhöz képest, veszélyes helyzetet Brazília és Mexikó sem dolgozott ki. Végül tizenegyesek következtek, amelyben Mexikó háromból kétszer hibázott, míg a brazilok mind a négy lövésüket értékesíteni tudták, és így bejutottak a döntőbe.

A másik ágon Spanyolország a házigazda Japán ellen lépett pályára, és hiába játszott fölényben, a szünetig egyetlen helyzetet tudott kialakítani. A második félidő elején pedig megismétlődött a másik elődöntőben látott eset: az 57. percben a játékvezető szabálytalannak látta a szerelni igyekvő Josida Maját, így előbb tizenegyest ítélt a spanyoloknak, ám videóbírózást követően érvénytelenítette a döntését. A hasonlóság tetten érhető volt abban is, hogy ezen a találkozón sem esett gól a rendes játékidőben, így hosszabbítás következett. Itt azonban ez döntést hozott, mert a 115. percben a Real Madrid játékosa, Marco Asensio betalált a házigazdák kapujába, akiknek erre nem volt válaszuk, így a spanyolok jutottak be a döntőbe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.