Az AP hírügynökség kilenc magyar aranyérmet jósol Tokióra

Az AP amerikai hírügynökség minden egyes versenyszámra megjósolta, hogyan fest majd a dobogó, és szerinte a magyar küldöttség jóval felülmúlja majd a riói szereplését. A legeredményesebb magyar így Péni István sportlövő lehet, aki két aranyérem mellé egy bronzot is szerez majd.

Magyar Nemzet
2021. 07. 19. 19:36
null
Péni István szerint a külső körülmények kizárása a legnehezebb feladat a sportlövészetben Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár néhány esetben talán alulbecsüli az AP amerikai hírügynökség a magyar sportolókat, alighanem beleegyeznénk, hogy beváljon a jóslata. Összességében ugyanis az elemzése ránk nézve meglehetősen hízelgő, hiszen nem kevesebb, mint kilenc magyar arany-, öt ezüst- és nyolc bronzérmet ad az esélylatolgatásában Magyarországnak. Ezzel jócskán felülmúlnánk a sportvezetés által sikeresnek ítélt öt évvel ezelőtti riói szereplést, ahol a magyar sportolók tizenöt érmet hoztak haza, nyolc aranyat, három ezüstöt és négy bronzot.

 

Péni István az AP szerint két aranyérmet és egy bronzot hoz haza Tokióból
Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi

 

Az alulbecsülés ott érhető tetten, hogy az AP például női kajakban sem K–1, sem K–2 500 méteren nem jósol magyar érmet, a K–1 1000 méteren győztes mellett pedig csak a női négyesünk ünnepelhet majd olimpiai bajnoki címet, míg vitorlázásban a 2018-ban világbajnok, 2019-ben világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki címvédő egyáltalán nem zár a dobogón. Az Egyesült Államok legrégebbi és legnagyobb hírügynöksége szerint ugyanakkor Péni István lehet a legeredményesebb magyar olimpikonunk, a fiatal sportlövőnek két arany- és egy bronzérmet szavazott meg, a 36 esztendős arannyal teheti fel pályafutására a koronát, míg sporttörténelmi tettet végre hajtva elsőként lehetne a kardvívás háromszoros egyéni olimpiai bajnoka.

Az AP szerint a kilenc magyar arannyal ők teszik majd boldoggá a magyar szurkolókat: (birkózás, kötöttfogás, 77 kg), Kopasz Bálint (kajak-kenu, K–-1 1000 m), Marosi Ádám (öttusa, férfi egyéni), Péni István (sportlövészet, kisöbű sportpuska, összetett), Péni István, Mészáros Eszter (sportlövészet, vegyes légpuska), női K–4 500 m, (úszás, 200 m pillangó), (úszás, 400 m vegyes), Szilágyi Áron (vívás, kard egyéni). Ezüstérmet (birkózás, kötöttfogás, 87 kg), Balla Virág, Takács Kincső (kajak-kenu, C–2 500 m), Milák Kristóf (úszás, 100 m pillangó), a férfikardcsapat, (vívás, párbajtőr egyéni), bronzot pedig Halász Bence (atlétika, kalapácsvetés), Muszukajev Iszmail (birkózás, szabadfogás, 65 kg), (cselgáncs, 90 kg), Péni István (sportlövészet, légpuska), Verrasztó Dávid (úszás, 400 m vegyes), (úszás, 200 m pillangó), a férfi- és a női vízilabda-válogatott szerez majd a hírügynökség szerint.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.