Balul sült el a pólósok paintballkalandja

Tíz nap kellett hozzá, hogy a hír hivatalosan is napvilágra kerüljön. Tegnap adta ki a Magyar Vízilabda-szövetség (MVSZ) a közleményt, hogy Varga Dénes, a válogatott és az FTC-Telekom csapatkapitánya súlyos térdsérülést szenvedett. A pontos időpont nem szerepel a kommünikében, de a baleset tíz napja, május 28-án, csütörtökön történt.

Ch. Gáll András
2020. 06. 08. 17:44
Varga Dénes
Belgrád, 2016. január 13. Varga Dénes (b) és az orosz Adel Ginyijatov a belgrádi vízilabda Európa-bajnokság férfi D csoportjának első fordulójában 2016. január 13-án. (MTI/AP/Darko Vojinovic) Fotó: Darko Vojinovic
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bennfentes ismerősünktől már május 29-én, egy pénteki napon telefont kaptunk: „Varga Dumi térdszalagszakadást szenvedett. A sérülés egy csapatösszetartó tréningen történt, amikor a válogatott keret elment paintballozni.”

Próbáltuk hívni a válogatott illetékeseit, sikertelenül, az FTC-Telekomnál pedig türelmet kértek. A türelmünk tegnapig tartott, akkor újból felhívtunk minden olyan személyt, aki hivatalos információt adhat Varga sérüléséről, de rejtélyes oknál fogva mindenütt hírzárlattal találkoztunk. Mígnem tegnap pár perccel 15 óra után az alábbi közlemény jelent meg a szövetség hivatalos honlapján Vári Attilától, az MVSZ elnökétől:

„A magyar férfi-vízilabdaválogatott öthetes összetartáson vett részt a Császár uszodában, melynek utolsó két hetére csatlakoztak az FTC játékosai. Sajnálattal közöljük, hogy az egyik edzésnapon súlyos térdsérülést szenvedett, aminek következtében meg kellett műteni a nemzeti együttes csapatkapitányát. A sérülés várhatóan nem veszélyezteti az eredményes 2021-es olimpiai szereplését. A szövetség nevében kívánok mielőbbi gyógyulást Duminak!”

Ehhez csatlakozott Madaras Norbert, az FTC vízilabda-szakosztályának elnöke, bár a közelmúlt világsztárjának szavaiból még nem feltétlenül az derül ki, hogy Varga Dénes sérülése olimpiai szereplésébe kerülhet:

„Sajnáljuk a történteket… Varga Dénes sikeres műtéten esett át, és előreláthatóan 3-4 hónap múlva már teljes értékű edzésmunkát végezhet. Az biztos, hogy a nyári Magyar Kupán még nem számíthatunk csapatkapitányunkra, akit biztosítottunk támogatásunkról. Az FTC mindent megtesz annak érdekében, hogy klasszisunk minél hamarabb egészséges legyen és a csapat rendelkezésére álljon.”

Varga legszebb góljai:

A szövetség, az FTC és Varga Dénes a továbbiakban a játékos teljes és maradéktalan felépülésére koncentrál, így nem kíván nyilatkozni a témában, zárul a közlemény. Később Varga mégis terjedelmes interjút adott a vlv.hu honlapnak: kifejtette, hogy neki sem volt annyira kedvére a paintballozás, de csapatkapitányként nem szívesen bojkottálta volna a programot.

Ami pedig a sportot, a válogatottságot illeti, az jobban érdekli a közvéleményt. Nem biztos, hogy ott lesz a jövő évre halasztott tokiói olimpián. Konkrétan nem mondta le a válogatottságot, de a szavain érződik a bizonytalanság. „Mivel van családom és civil életem, ami egyre fontosabb, sőt, azért az a prioritás, hogy rájuk fordítsam azt az időt, amit egy ilyen helyzetben az extra gyors gyógyulás igényelne.”

Azért reméljük, ez nem azt jelenti azt, hogy a játékos máris visszavonul vagy legalábbis lemondott a tokiói részvételről, de Varga Dénes sérülése olimpiai szereplésébe kerülhet.

A sérülés ténye kellemetlen, de semmi szégyellnivaló nem történt, hiszen Varga nem dorbézolás, verekedés közben szedte össze a sérülést, hanem egy csapatszellemet erősítő játék közben. Van ilyen, a legjobb családban is előfordul…

Younger a Pro Reccóban

Nagyon úgy néz ki, hogy a Bajnokok Ligája, az ob I és a Magyar Kupa elvesztette két legjobb játékosát. Vargát legalább 3-4 hónapra, az ausztrál univerzális zsenit, Aaron Youngert pedig legalább két évre, de valószínűleg örökre. A 28 éves, valamennyi poszton világklasszis teljesítményre képes pólós ugyanis 2+1 éves szerződést írt alá az olasz Pro Recco csapatához.

„Borzasztó nehéz döntés volt, kilenc éve élek Magyarországon, előbb Szegeden, majd Szolnokon játszottam, utóbbival 2017-ben megnyertük a Bajnokok Ligáját, majd tavaly a Fradival szintén – mondta lapunknak a jobbkezes bombázó. – Magyar feleségem van, magyarul beszélnek a gyermekeink, szinte minden ideköt. Nem akarok negyvenéves koromig vízilabdázni, lehet még két-három jó évem, úgy gondoltam, kipróbálom Olaszországot, a Pro Reccót.”

Amikor felvetettem Youngernek, hogy a világ legjobbnak tartott csapatához igazol, elmosolyodott. „Ezt mondják? Nem tudom, hogy a Pro Recco-e a legjobb, de remélem, velem az lesz.”

A hír természetesen megjelent az olasz sztárklub honlapján is, a következő címmel: „Micsoda öröm a világ legjobb csapatában játszani!” A továbbiakban így folytatta a magyar útlevéllel is rendelkező klasszis. „Óriási megtiszteltetésnek tartom a Recco érdeklődését, amikor felhívtak, elakadt a szavam. Jobbkezes lévén a bal oldalon fogok játszani, de bárhová állít az edzőnk, igyekszem megállni a helyem.”

Így búcsúzott a FradiMédia Youngertől:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.