Úgy indult, hogy Brazília visszavág a németeknek a 7-1-ért

Bár a tokiói olimpia megnyitóünnepségét csak holnap rendezik, néhány sportágban már megkezdődtek a küzdelmek. Férfi labdarúgásban mindjárt egy igazi rangadó, a Brazília–Németország összecsapás is szerepelt a csoportkör első fordulójának programjában. Az igazi izgalmak azonban elmaradtak, a brazilok a mesterhármast jegyző Richarlison vezérletével 4-2-re legyőzték a németeket, akik megköszönhetik, hogy megúszták a súlyosabb kiütést.

Magyar Nemzet
2021. 07. 22. 16:36
Olympic Games 2020 Soccer
epa09358178 Players of Brazil celebrate after the men's soccer group stage match between Germany and Brazil at the Tokyo 2020 Olympic Games in Yokohama, Japan, 22 July 2021. EPA/KIYOSHI OTA Fotó: EPA/KIYOSHI OTA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ki ne emlékezne a 2014-es labdarúgó-világbajnokság elődöntőjére, amelyben a németek 7-1-es győzelemmel alázták meg Brazíliát? A mai meccs hasonlóan indult, csak épp fordított szereposztásban. A brazilok már a hetedik percben megszerezték a vezetést révén. Az Everton támadója fél óra elteltével már klasszikus mesterhármast ért el, a német játékosok meg teljesen megrogyva ténferegtek a pályán.

Brazília azonban könyörületes volt, a 3-0-s előny birtokában még egy tizenegyest is elhibázott az első félidő hajrájában – pontosabban a Herthában futballozó Matheus Cunha lövését Florian Müller kapus védeni tudta.

Szünet után a németek valamelyest rendezték a soraikat, és Nadem Amiri az 57. percben szépített. Alighogy feléledtek a német remények, Maximilian Arnold begyűjtötte a második sárga lapját, így Brazília a 63. perctől emberelőnybe került.

A hajrában bánhatta a címvédő, hogy legkésőbb ezután nem törte meg végleg a németeket, mert a 83. percben Ragnar Ache váratlan góljával 3-2-re módosult az állás, s meglepően szorosnak tűnt a végjáték. Ekkor észbe kaptak a brazilok, akik a 95. percben Paulinho találatával zárták le a meccset, amelyet 4-2-re nyertek meg.

Férfi labdarúgás, csoportkör, 1. forduló:

A csoport, Tokió:

Mexikó–Franciaország 4-1 (0-0)

Japán–Dél-afrikai Köztársaság 1-0 (0-0)

B csoport, Kasima:

Új-Zéland–Koreai Köztársaság 1-0 (0-0)

Románia–Honduras 1-0 (1-0)

C csoport, Szapporó:

Spanyolország–Egyiptom 0-0

Ausztrália–Argentína 2-0 (1-0)

D csoport, Jokohama:

Elefántcsontpart–Szaúd-Arábia 2-1 (1-1)

Brazília–Németország 4-2 (3-0)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.