Két helyzet, két gól, a Fradi kiverte a Celticet a BL-ből

Sigér Dávid pazar lövésével hamar vezetést szerzett a Ferencváros Glasgow-ban a Celtic elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn. A skótok hatalmas fölényben futballoztak, szerencsés góllal, de megérdemelten egyenlítettek, ám mégis kiestek, mert egy kósza ellentámadás végén Tokmac újra vezetést szerzett a magyar bajnoknak, amely ezzel továbbjutott a 3. körbe.

Magyar Nemzet
2020. 08. 26. 22:37
null
Glasgow, 2020. augusztus 26. Sigér Dávid, a Ferencváros játékosa (b) ünnepel, miután gólt szerzett a Celtic Glasgow ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezõjének második fordulójában Glasgowban 2020. augusztus 26-án. MTI/EPA/Getty/Mark Runnacles Fotó: Mark Runnacles
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Celtic Glasgow és Ferencváros – két igazán nagy múltú csapat. Tulajdonképpen meglepetés, hogy eddig még nem akadtak össze tétmérkőzésen, hiszen mindketten régóta, lényegében a kupasorozatok kezdetétől fogva szereplői a nemzetközi futballnak.

Ahogy azt kell, a két vezetőedző, Szergej Rebrov és Neil Lennon is kijelölte a kezdőcsapatát. A magyar bajnoknál Franck Boli a kispadon kapott helyet, míg a hazai együttes legeredményesebb játékosa, az előző idényben gólkirályi címet szerzett, az Aston Villa által is csábított Odsonne Édouard még a keretbe sem került be. A Ferencváros tehát ebben az összeállításban kezdett: Dibusz – Botka, Kovacevic, Blazic, Civic – Sigér Haratin, Somália – Tokmac, Isael, Uzuni.

Szemlátomást a skótok nagyon szerették volna nyomás alatt tartani a Ferencvárost, ám a három pályán lévő magyar játékos közül az egyik a 7. percben keresztülhúzta a számításaikat: Sigér Dávid összeszedett egy szöglet után kivágott labdát, tolt rajta egyet, majd 22 méterről védhetetlen lövést küldött a jobb alsó sarokba – 0-1!

 

Bár a Celtic birtokolta többet a labdát, veszélyt a Fradi ellentámadásai jelentettek, igaz, ziccerig azok sem fejlődtek ki. A skótok letámadtak, beívelésekkel vagy távoli lövésekkel próbálkoztak, ám teljesen hatástalanul. Aztán a kontrák eltűntek, a magyar együttes sokszor képtelen volt megtartani a labdát, amely zömmel a vendég térfélen tartózkodott, viszont a házigazda nem boldogult a jól szervezett ferencvárosi védelemmel. Az első félidő végén néhány lövés okozott izgalmat, azok azonban vagy elkerülték a kaput, vagy Dibusz tudott magabiztosan védeni. Sokat elárul a játék képéről, hogy az első játékrészben a Celtic 69 százalékban birtokolta a labdát.

És ez így folytatódott, azzal a különbséggel, hogy a házigazda erőfeszítéseit az 53. percben siker koronázta: Christie 21 méterről lőtt, a labda megcsúszott Kovacsevics fején, és a becsapott Dibusz fölött a léc alá vágódott – 1-1.

 

Öt perccel később Elhamed jobb oldali beadását az ötös sarka elől Ntcham jobbal a lécre lőtte gyönyörű mozdulattal, majd Christie közeli lövését védte bravúrral Dibusz. A Ferencváros teljesen beszorult, egyre több rés nyílt a védelmén, a skótok pedig veszélyessé váltak. A félidő derekára enyhült a hazai csapat szorítása, de a Fradi ettől még nem jutott el az ellenfél tizenhatosára, aztán megtörtént a csoda! A 74. percben egy hosszú indítással Tokmac meg tudott lódulni a bal oldalon, a vele loholó védő nem tudta szerelni, ő pedig nagy vágta végén ballal a kilépő kapus mellett finoman a kapu bal oldalába gurított – 1-2!

 

A 82. percben Christie lecselezte magát az alapvonalig, szerencsére a centerezéséről minden hazai játékos lekésett, majd Dibusz védett nagyot. A Celtic minden erejét bevetette az egyenlítésért, de a Ferencváros hősiesen védekezett, és kiejtette nagy nevű ellenfelét a Bajnokok Ligájából!

Bajnokok Ligája, selejtezők, 2. kör: Celtic Glasgow–Ferencváros 1-2 (0-1), Glasgow, Celtic Park, nézők nélkül, jv.: Lindhout (holland). Gólszerző: Christie (53.), illetve Sigér (7.), Tokmac (74.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.