Gyenge meccs és döntetlen lett a csúcsrangadó Fehérvárott

Gyenge meccs lett a labdarúgó NB I 9. fordulójában a bajnokság csúcsrangadója, a Mol Fehérvár és a Ferencváros 1-1-re végzett egymással. A második félidő volt mozgalmasabb, de helyzeteket akkor is csak alig dolgoztak ki a csapatok. A Fradi ezzel az eredménnyel maradt a tabella élén, a fehérváriak pedig továbbra is a második helyen állnak.

2020. 10. 31. 21:23
null
20201031 szekesfehervar mol szfvar ftc labdarugas havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csúcsrangadó csúcskészültséggel. A Mol Fehérvár a honlapján jelezte, hogy a rendőrség kiemelt figyelmet szentel a Ferencváros elleni találkozónak, példátlanul szigorúan fogja venni a maszkviselést a stadionban, mert a maszkot minden szurkolónak a belépéstől a távozásig viselnie kell. A csúcsrangadó jelző sem túlzás, hiszen az első helyezett látogatott el a másodikhoz, emellett a mezőny leggólerősebb csapata fogadta a legkevesebb gól kapott együttest, hiszen a fehérváriak gólkülönbsége 20-10, Fradié pedig 14-3 volt a mérkőzés kezdete előtt.

A Ferencváros vezetőedzője, Szergej Rebrov több helyen is változtatott a legutóbb a Bajnokok Ligájában látott kezdőcsapaton a Fehérvár elleni rangadó előtt: kimaradt a csapat legjobb formában lévő játékosa, Tokmac Nguen és Olekszandr Zubkov is, de nem kezdett a védelem oszlopa, Miha Blazic sem. Rebrovnak egyébként ez volt a 100. meccse a Fradi kispadján. Fehérvári kollégája, Márton Gábor ugyanazt a csapatot küldte pályára, amely az előző fordulóban múlt vasárnap Mezőkövesden 2-1-re nyerni tudott. Ez azt is jelentette, hogy a magyar válogatott kerettag kapus, Kovácsik Ádám továbbra is sérült, helyette a szerb válogatott kerettag Emil Rockov állt be a hazai csapat kapujába.

 

Fotó: Havran Zoltán

 

A csúcsrangadó nem olyan lett, mint amit arról gondolunk, hogy milyennek kellene lennie. Az első percek a tekintély megszerzésével teltek, keményen léptek oda a védők mindkét oldalon, de különösen a fehérvári bizonyult igen odaadónak ebben. Utána pedig a két tizenhatos közepén gyürkőztek egymással a csapatok, nagy szorgalommal és igen alacsony élvezeti értékkel, a két kapus lényegében tétlen szemlélője volt a mérkőzésnek. Sajnos a 41. percig kellett várni az első helyzetre, ekkor Funsho hat méterről fejelt a ferencvárosi kapu jobb alsó sarka mellé.

Két perccel később pedig az addig teljesen veszélytelen Fradi vezetést szerzett, Somalia Skvarka jobblábas szabadrúgását az ötös bal sarkáról a jobb alsó sarokba fejelte Bollát könnyedén túlugorva – 0-1.

 

 

A második félidőben már jóval élénkebben és aktívabban futballoztak a csapatok, mondjuk ez nem is volt nagy kunszt… Az eredmény ismeretében érthető módon a Fehérvár iparkodott elsősorban, előbb Haratin mentett a gólvonalról, majd össze is jött az egyenlítés a hazai csapatnak. Az 55. percben Boli feleslegesen a földre vitte a tizenhatoson belül Funshót, a tizenegyesből Nikolics Nemanja a kapu jobb oldalába bombázott – 1-1. Ilyen az, amikor egy csatár védőt akar játszani a saját tizenhatosán belül…

 

 

Az iram élénk maradt, ám mindkét fél játékában jóval több volt a hiba, mint a szép megmozdulás. Szergej Rebrov becserélte Tocmacot és Zubkovot is, nyilvánvalóan jelezte, hogy igényt tart a három pontra, de ettől a Ferencváros nem vált veszélyesebbé. Márton Gábor Nikolics helyére vitte be Zizivadzét, tehát csatárt cserélt csatárra, így kevesebbet kockáztatott. Hét perccel a vége előtt Funsho bombázott az oldalhálóba, és ez volt a legnagyobb lehetősége annak, hogy újabb gól szülessen a csúcsrangadó nevű találkozón, amely nem volt méltó ehhez a névhez.

 

NB I, 9. forduló

Szombat

Puskás Akadémia–ZTE 1-2 (1-1), Pancho Aréna, 789 néző, jv.: Zierkelbach. Gólszerző: Mance (13.), illetve Lesjak (19.), Szánthó (53.)

Bp. Honvéd–Mezőkövesd 1-1 (0-0) Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1500 néző, jv.: Káprály. Gólszerző: Hidi (11-esből 69.), illetve Berecz (61.)

Mol Fehérvár–Ferencváros 1-1 (0-1), Mol Aréna Sóstó, 7267 néző, jv.: Karakó. Gólszerző: Nikolics (11-esből 55.), illetve Somalia (43.)

Vasárnap

Budafok–Paks 14.05 (tv: M4 Sport+)

Újpest–MTK 16.00 (tv: M4 Sport)

Kisvárda–Diósgyőr 18.30 (tv: M4 Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.