Dráma a tornacsarnokban: visszalépett a szupersztár

A négyszeres olimpiai bajnok, Simone Biles mentális okokkal magyarázta a döntését, de a szerenkénti döntőn való részvételéről még nem döntött.

Forrás: NSO2021. 07. 28. 10:55
BILES, Simone
Simone Biles még nem döntött a tokiói programjáról Fotó: MTI/AP/David J. Phillip
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A négyszeres ötkarikás bajnok – összetettben is címvédő – sztár a keddi csapatversenyen csak az első szeren tornázott, s a 13.766 pontra értékelt ugrása után visszalépett, indoklása szerint azért, mert a gyengébb teljesítménye után a mentális egészségére kellett koncentrálnia.

„Azután a teljesítmény után, amit nyújtottam, nem akartam továbbmenni. A testem nem sérült meg, csak egy kicsit a büszkeségem” – mondta kedd éjszaka a csapatviadalt követően az olimpia egyik legnagyobb sztárja.

Az amerikai nem tudott sokat segíteni
Fotó: MTI/EPA/Hou Hvi Jung

A folytatásról akkor még nem tudott nyilatkozni. Azóta orvosokkal konzultált, s az a döntés született, hogy az egyéni összetettet kihagyja, a későbbi szerenkénti finálékról pedig később határoz. Biles mind a négy szeren bejutott a nyolcas döntőbe.

„Teljes szívünkkel támogatjuk Simone döntését, és üdvözöljük, hogy az egészségét helyezte előtérbe” – kommentálta a sportoló újabb visszalépését az amerikai sportági szövetség, mely szerint ez is bizonyítja, hogy Biles példakép.

A csapatversenyt az oroszok nyerték meg, az amerikaiak a második helyen végeztek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.