Dzsudzsákot hazamenekítették az Emírségekből

Diplomata útlevéllel, hét másik magyar állampolgárral együtt repült haza, a magyar állam segítségével.

Magyar Nemzet
2020. 05. 05. 21:37
null
Hazatérhet a korbbi debreceni kedvenc Fotó: Teknos Forrás: magyarnemzet.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, a magyar állam segítségével hagyta el kedden az Egyesült Arab Emírségeket, hogy Magyarországra utazzon. A Dzsudzsákot szállító gépen hét másik magyar állampolgár is utazott, értesült az Index.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium megerősítette, hogy Dzsudzsák hét másik magyar állampolgárral együtt valóban rajta volt a mentesítő járaton, amely az esti órákban landolt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Az Emirátusokban a koronavírus-járvány miatt leállt a polgári légiforgalom, ezért csak az ehhez hasonló járatokkal lehet elhagyni az országot. Dzsudzsák diplomata útlevéllel rendelkezik, több magyar sportolóval egyetemben.

A minisztérium arra is kitért, hogy folyamatosan zajlik a külföldön rekedt magyarok hazahozatala. Eddig 9455 magyar állampolgárnak segített hazajutni a magyar állam, 672 magyar utazását pedig még szervezik. Jelenleg is úton van Észak-Amerikába egy járat, ami 121 embert hoz haza Miamiból, New Yorkból és Torontóból, valamint Izlandról.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.