Egy szettre felnőtt a Vasas a Dinamo Moszkva sztárjaihoz

Sima, 3:0-s győzelmet aratott a Dinamo Moszkva a Vasas ellen a női röplabda Bajnokok Ligája selejtezőjében, de a magyar lányok, akik több mint fél év után először játszottak tétmeccset, megállták a helyüket a jóval esélyesebb csapattal szemben.

Magyar Nemzet
2020. 09. 23. 19:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly bejutott a női röplabda Bajnokok Ligája főtáblájára a Vasas, de idén ugyanerre már a selejtező sorsolásának pillanatában kevés esélye maradt. Az ellenfél a világsztárokkal teletűzdelt Dinamo Moszkva volt a Fáy utcai Sterbinszky-csarnokban, amely BL-negyeddöntőig jutott az előző idényben. A továbbjutás egy meccsen dőlt el, úgyhogy a vendégek semmit sem bíztak a véletlenre: az orosz válogatott klasszisaik mellett a brazilok olimpiai bajnoka, Natalia Pereira is ott volt a kezdőben, aki 2020-ban szerződött a klubhoz.

A Vasas az előző idény márciusi leállása óta nem játszott tétmérkőzést, ennek ellenére szépen kezdte a meccset. Azokat a pontokat, amiket kellett, hozták a hazaiak, csak 12:8-nál került először nagyobb előnybe a moszkvai sztárcsapat, amikor időt is kért a Vasas lengyel edzője, Jakub Gluszak. Nem sikerült átültetni a gyakorlatba a megbeszélteket, a Dinamo egyre jobban elhúzott, és 25:13-ra nyerte meg az első játszmát.

A folytatásban Török Kata pontja adta meg az alaphangot, bátor játékkal kezdte a második a szettet a Vasas. Sokáig vezettek a hazaiak, csak 15:15 után, a játszma utolsó harmadára fordulva került kétpontos előnybe a Dinamo. Gluszak edző érezte a fordulópontot, de az időkérés után stabilizálódott a különbség. 23:20-as orosz vezetésnél úgy tűnt, hogy a Dinamo lezárja a játszmát, de a Vasas kiegyenlített. A mérkőzésen először időt kértek a moszkvaiak, majd egymás után két labdamenetet és vele együtt 25:23-ra a második szettet is hozták.

A harmadik játszmára kicsit megtört a Vasas lelkesedése, a moszkvaiak 25:17-re nyerték a szettet, és a papírformát érvényesítve 3:0-s győzelmet arattak a meccsen. A Dinamo a BL-selejtező utolsó fordulójában, a második szettben nagyot küzdő Vasas pedig a CEV-kupában folytatja a nemzetközi porondon.

– A Dinamo megmutatta, hogy a mérkőzés minden pillanatában száz százalékot kell nyújtani ahhoz, hogy meg lehessen szorítani őket – értékelt a Jakub Gluszak, a Vasas edzője. – A második szettben közel voltunk az ellenfélhez, de a végjátékban jobb teljesítményt nyújtottak.

– Már az hatalmas élmény volt, hogy több mint fél év után meccset játszhattunk, főleg egy ilyen erős csapat ellen – fogalmazott Török Kata, a Vasas játékosa. – Kicsit csalódott vagyok, mert azt kellett volna hoznunk végig, amit a második szettben mutattunk, és akkor szorosabb lehetett volna a vége. Szerintem egy szettgyőzelem benne lehetett volna a meccsben

A Kaposvár sima győzelmet aratott a BL-ben

A férfiak között a magyar bajnok Kaposvár is megkezdte szereplését a BL-selejtező első szakaszában, és 3:0-ra legyőzte az albán Erzeni Shijakot szerdán Zágrábban. Eredetileg három csapat küzdött volna a továbbjutásért a minitornán, de a horvát Mladost Zagreb koronavírusos megbetegedések miatt visszalépett. Így a Kaposvár holnap harcolhatja ki a továbbjutást az Erzeni Shijak elleni visszavágón, amire az első meccsen aratott siker után jó esélye van.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.