Elképesztő, ketten is kenterbe verték a világcsúcsot

Karsten Warholm július óta világcsúcstartó volt, immár olimpiai bajnok is. Pedig Rai Benjamin több mint fél másodperccel jobb időt futott a norvég akkori rekordjánál.

Magyar Nemzet
2021. 08. 03. 9:26
Karsten Warholm
Toki, 2021. augusztus 3. A norvg Karsten Warholm nnepel, miutn megnyerte a vilgmret koronavrus-jrvny miatt 2021-re halasztott 2020-as tokii nyri olimpia frfi 400 mteres gtfutsnak dntjt az Olimpiai Stadionban 2021. augusztus 3-n. MTI/EPA/Valdrin Xhemaj Fotó: Valdrin Xhemaj Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lehetett sejteni, hogy a férfi 400 gát döntője minden idők legszínvonalasabb futama lesz a versenyszám történetében. Karsten Warholm és Rai Benjamin azonban minden várakozást felülmúlt.

Warholm júliusban Kevin Young huszonkilenc éves világcsúcsát döntötte meg, 46.78-ről, 46.70-re módosítva a rekordot. Általában ekkora különbséggel dőlnek meg a rövidebb távokon a világcsúcsok.

Ehhez képest a kétszeres világbajnok Warholm az olimpiai fináléban 45.94 alatt futotta le a távot. Az időhöz hasonló szenzáció, hogy az utolsó gát előtt így is reálisan benne volt a versenyben, hogy a norvég csak ezüstérmet szerez, nagyon szorongatta az amerikai Rai Benjamin, aki végül szintén több mint fél másodperccel az előző világcsúcson belül, 46.17-tel ért célba.

Warholmék mögött is fantasztikus idők születtek, bő egy hónappal ezelőtt még a bronzérmes brazil Alison dos Santos 46.72-es ideje is világcsúcs lett volna, és még, szinte mellékesen három nemzeti csúcs is megdőlt a fináléban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.