Erdei Zsolt világverő ökölvívóbázist építene Újpesten

Erdei Zsolt irányítja a jövőben az UTE ökölvívó-szakosztályának és a Madárfészek Akadémiának a közös szakmai munkáját – jelentette be az Újpesti Torna Egylet pénteki sajtótájékoztatóján. A korábbi olimpiai bronzérmes és profi világbajnok bokszoló világverő bázist építene.

Magyar Nemzet
2020. 10. 02. 13:30
ERDEI Zsolt
A korábbi klasszisnak nem kenyere az adminisztráció Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Országverő, hosszabb távon pedig világverő ökölvívóbázist akarunk felépíteni a negyedik kerületben – jelentette ki Erdei Zsolt, az UTE és a Madárfészek bokszolóinak új, közös szakmai igazgatója. – Megrögzötten hiszek ebben az együttműködésben. Az elmúlt három évben távolabb kerültem a ringtől, mint szerettem volna, és most óriási lehetőség nekem, hogy visszatérhetek a csarnokba, az edzőterembe, újra izzadhatok.

Erdei Zsolt augusztusban mondott le a Magyar Ökölvívó-szakszövetség (MÖSZ) szakmai társelnöki posztjáról, korábban 2017 áprilisától elnökként irányította a szövetség munkáját, ám elszámolási viták miatt belső vizsgálatot rendeltek el, aminek a végén tavaly szeptemberben Bajkai István váltotta Erdeit az elnöki székben, aki ezután lett szakmai társelnök.

– Volt feszültség a sportágon belül, voltak nagy viták a szövetség és az egyesületek, valamint az egyesületek között – ismerte el Őze István, az UTE elnöke. – Úgy gondoltuk, hogy segítséget tudunk nyújtani a szövetségnek és a Madárfészek Akadémiának, hogy ezeket a problémákat meg tudja oldani.

Az a fontos, hogy újra béke legyen, és mindenki a szakmára koncentráljon.

A feszültséget az okozta, hogy a Madárfészket alapító Erdei sokáig szövetségi elnök volt, míg az akadémia igazgatójának, Wida Józsefnek az élettársa, Nagy Anett volt a Magyar Ökölvívó-szakszövetség (MÖSZ) főtitkára, amit sokan összeférhetetlennek tartottak. Erdei pedig az UTE segítségével tért vissza az íróasztal mögül a ring közelébe. Ezzel az érintettek célja, a feszültség feloldása volt.

Jogilag két különálló szervezet marad az UTE ökölvívó-szakosztálya és a Madárfészek Akadémia. Az anyagiakra vonatkozólag elhangzott, hogy a MÖSZ közgyűlése megszavazta a Madárfészek működési költségeit, az UTE pedig a rendes éves költségvetése alapján működteti tovább a szakosztályát.

– Amikor először szóba került a Madárfészekkel közös munka lehetősége, egyből tisztán láttam a jövőt, hogy ezzel a magyar ökölvívás és az Újpest is fejlődni fog – árulta el Farkas József, az UTE ökölvívó-szakosztályának vezetője. – Csörtéink eddig is voltak Zsolttal, és ezután is lesznek, de ezek szakmai csörték, amik előre visznek.

Az nem kérdés, hogy Erdei Zsoltra szükség van, és az sem kérdés, hogy ő egy példakép, aki segít az edzői munkában.

Az UTE ökölvívóinak legeredményesebb versenyzői eddig is heti két edzésen a Madárfészek Akadémián vettek részt, tehát a kapcsolat nem új keletű, és Farkas szerint már ebben az évben megmutatkozik majd a kibővülő közös munka eredménye.

– Bokszolóként bizonyítottam, de edzőként még nem tettem le sokat az asztalra – tette hozzá Erdei. – Azt viszont látom, hogy jól tudom motiválni a gyerekeket. Felnéznek rám, csillogó szemeket látok az edzéseken. Tőlem azt is elfogadják, ha kicsit megpaskolgatom őket. Néha a páros gyakorlásokra én is kesztyűt húzok, ami már hiányzott.

De óvatosnak kell lennem, mert tőlem hülyén néz ki, ha megütök valakit, az meg még cikibb, ha engem ütnek meg.

Nyitány a Brassó ellen

Az Újpest a sajtótájékoztató keretében bemutatta férfijégkorong-csapatát, amely kedden a Brassó ellen kezdi meg az idényt az Erste Ligában, valamint a női röplabdacsapatát is, amely szombaton az MTK otthonában indítja a bajnokságot.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.