Feczkó Tamást felállították a Diósgyőr kispadjáról

Azután, hogy vasárnap a labdarúgó NB I. tabelláján utolsó Honvédnál Bódog Tamásnak megköszönték a szolgálatait, kedden az utolsó előtti Diósgyőr is menesztette vezetőedzőjét, Feczkó Tamást.

Magyar Nemzet
2020. 12. 08. 12:03
Feczkó Tamás
Feczkó Tamásnak megköszönték a munkáját Diósgyőrben Forrás: dvtk.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A mai napon a DVTK felbontotta Feczkó Tamás szerződését. További pályafutásához sok sikert kívánunk!” – jelent meg a hír kedden délelőtt a DVTK Facebook-oldalán. Feczkó Tamás 2019. szeptember 4-én lett a DVTK labdarúgócsapatának vezetőedzője. A 43 éves szakember 39 élvonalbeli mérkőzésen irányíthatta a DVTK labdarúgóit, a mérlege 13 győzelem, 6 döntetlen, 20 vereség.

Feczkó Tamásnak megköszönték a munkáját Diósgyőrben
Fotó: dvtk.hu

A labdarúgó NB I. legutóbbi, 13. fordulójában a diósgyőriek szombaton hazai pályán kiábrándító játékkal, 3-1-re kikaptak a Ferencvárostól. A Diósgyőr a 2019/20-as idényben a kilencedik helyen végzett, a mostani bajnokságban tizenkét találkozót lejátszva a kiesést jelentő, tizenegyedik helyen áll 10 pontjával (három győzelem, egy döntetlen, nyolc vereség), csak a több győzelmének köszönhetően előzi meg a Honvédot – igaz, hátránya csupán négy pont a nyolcadik Zalaegerszegi TE-vel szemben. A miskolci csapat november eleje óta hat élvonalbeli meccséből csak egyszer szerzett pontot: amikor a koronavírus-fertőzésekkel sújtott Újpest nem állt ki ellene, így játék nélkül a DVTK-é lett a három pont.

Kora délután eldőlt, hogy Feczkó Tamás utódja az egyesület történetének első felvidéki vezetőedzőjeként az ugyancsak 43 esztendős Geri Gergely lesz, aki legutóbb a Nyitra csapatát irányította.

Edzőváltások a labdarúgó NB I. 2020/21-es idényében:

2020. szeptember 22. – Paks: Osztermájer Gábor helyett Bognár György

2020. november 10–11. – Mezőkövesd: Kuttor Attila helyett Pintér Attila

2020. december 6–7. – Budapest Honvéd: Bódog Tamás helyett Pisont István

2020. december 8. – Diósgyőri VTK: Feczkó Tamás helyett Geri Gergely

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.