Felmond alkalmazottainak az Egri Vízilabda Klub

Bár a bennfenteseket nem igazán lepi meg a most következő hír, mégiscsak sokkoló, hogy fizetésképtelenné vált az Egri Vízilabda Kft. Ezzel a magyar pólósport egyik oszlopa dőlt ki, a Szolnokkal együtt a legsikeresebb vidéki egyesület, illetve az azt működtető gazdasági társaság.

Ch. Gáll András
2020. 05. 11. 14:40
null
Budapest, 2015. április 23. Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Szabó Marcell, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes, Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP), a XII. kerület polgármestere és Szávay Ágnes visszavonult teniszező (b-j) a Fatestvér program sajtótájékoztatóján a Normafánál 2015. április 23-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn kora délután Szécsi Zoltán, az Egri Vízilabda Klub elnöke az alábbi közleményt juttatta el a Magyar Nemzet szerkesztőségébe:

„Az Egri Vízilabda Kft. a korábbi vezetőség által kötött szerződésekből befolyó összegek és a korábban minden év április 15-ig beérkező városi támogatás elmaradása miatt fizetésképtelenné vált. A fentiek miatt a mai nappal minden alkalmazottunknak rendkívüli felmondással felmondtunk. Az Egri vízilabda kft. vezetősége és irodai alkalmazottai a továbbiakban adminisztratív tevékenységüket társadalmi munkában végzik. Célunk a több mint háromszáz gyermek sportolását szervező, 110 éves Egri Vízilabda Klub megmentése a százszázalékos tulajdonában álló Egri Vízilabda Kft.-t érintő problémák mellékhatásaitól.”

Megkérdeztük Szécsi Zoltánt, a fenti közlemény mit jelent a háromszoros bajnok,kétszeres Magyar Kupa-győztes ob I-es indulását tekintve, magyarán: mindez egyenlő a klub halálával? Szécsi magyar klubvezetőtől szokatlan nyíltsággal válaszolt:

– Őszintén? E pillanatban fogalmam sincs.

Bár az okokról nem szól a közlemény, és Szécsi sem árult el semmi közelebbit, több forrásból is úgy értesültünk, hogy súlyos tartozásokat görget maga előtt a kft., és politikai csatározások is felsejlenek a háttérben. Mindenesetre – ahogy ez a közleményből is kitűnik – Szécsiék keresik a megoldást a koronavírus-járvány miatt amúgy is nehéz gazdasági környezetben.

Ami Gerendás György, a csapat korábbi sikeredzője esetleges érkezését illeti a Dabrowski Norbert távozásával megüresedett vezetőedzői posztra, az értelemszerűen meghiúsult, hiszen nincs rá anyagi fedezet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.