Edzőmeccsnek jó volt, kiütéssel nyert a Ferencváros

Már az első percben vezetett a Ferencváros a labdarúgó NB I. 4. fordulójának péntek esti nyitómeccsén a koronavírus miatt megtizedelt Paks ellen, és végül ötgólos sikert aratott a mesterhármast szerző Tokmac Nguen és a duplázó Franck Boli vezérletével. Jó főpróba volt a Dinamo Zagreb elleni BL-selejtező előtt.

2020. 09. 11. 22:15
null
20200819 MN Budapest Ferencváros FTC Fradi_Djurgarden BL selejtező labdarúgás Magyar Nemzet fotó:Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Busszal közelítettem a Népliget felé, amikor leült velem szembe egy ősz férfi, aki olyan nyilvánvalóan volt Ferencváros-szurkoló, minthogy a Nap keleten kel és nyugaton nyugszik. Fehér pólójához zöld rövidnadrágot választott, de hogy teljes legyen a harmónia, még a cipője is ebből a két színből állt.

Nem bírtam megállni, hogy ne kérdezzem a meccsről. Elsősorban az érdekelt, hogy mit szól ahhoz, hogy a Ferencváros nem fogadta el a paksiak halasztási kérelmét. A vendégeknél nyolc fiatallal kellett feltölteni a keretet, mivel a csapat gyakrabban járt koronavírustesztre, mint edzésre az elmúlt egy hétben, és bizony több pozitív eredmény is született. 13 játékos, 1666 élvonalbeli mérkőzés és 127 gól hiányzott a tolnaiak keretéből.

– Nekünk kell a meccs, mert jön a Dinamo, és játékban kell lenni – állapította meg útitársam, aki egy volt a mérkőzésre kilátogató 7021 nézőből a Groupama Arénában. – Sajnálom a paksiakat és az egész helyzetet, de ez most így alakult.

Tény, a Ferencvárosnak most a Dinamo Zagreb elleni szerdai Bajnokok Ligája-selejtező a legfontosabb. Ha pedig elmaradt volna a Paks elleni meccs, akkor Szergej Rebrov csapata 17 nap elteltével lépett volna pályára a horvát bajnok ellen – az pedig minden, csak nem ideális.

 

 

A Ferencváros a Dibusz – Lovrencsics, Frimpong, Haratin, Heister – Somália, Isael, Laidouini – Varga, Boli, Nguen kezdővel állt fel. Főként a védelemben változtatott Rebrov az alapcsapaton: eddig a Botka, Blazics, Kovacsevics, Csivics négyes volt a megszokott felállás hátul. Az eltiltott Botka helyén a szezonban először lépett pályára a csapatkapitány Lovrencsics Gergő. Elöl kevesebb változás volt, a négyből négy meccsen gólt szerző Myrto Uzuni kapott pihenőt, és bekerült az idényben eddig csak 23 percet futballozó Varga Roland.

A paksiak kezdője (Rácz – Vas, Szélpál, Lorentz, Szabó – Windecker, Balogh – Haraszti, Bognár, Szakály – Böde) öt helyen változott a legutóbbi, Mezőkövesd elleni bajnokihoz képest. Viszont akik játszottak, azokon érződött, hogy egy hete nem edzettek rendesen, óriási sebességfölényben kezdte a találkozót a Fradi. Rögtön az első percben gól született: Tokmac Nguen minimum Usain Boltnak tűnt, ahogyan lefutotta a nehézkes paksi védőket egy előrevágott labdáért, aztán be is lőtte a ziccert. A Fradi támadói úgy mentek át a paksi védelmen, mint kés a vajban, tíz perc után már 3-0 is lehetett volna az eredmény. Végül azonban csak a 28. percben lett annyi, amikor Nguen mesterhármast ért el.

A Paks ritkán lépte át a felezővonalat, ám kétszer így is veszélyeztetett. Előbb Bognár baloldali szabadrúgása után Windecker kotorta kapura a labdát, amit Heister a gólvonal elől tisztázott, majd Böde ugratta ki a védők között Bognárt, aki már Dibuszon is túljutott, de arra már nem maradt ereje, hogy a kapuba lőjön.

A második félidő ugyanúgy kezdődött, mint az első: egy percen belül Fradi-góllal, ezúttal Boli révén. Ráadásul a Paks helyzetét tovább súlyosbította, hogy a 63. percben Szélpált kiállították második sárga lappal. Ezután már a hazaiak sem erőltették az újabb gólokat, csendben közeledett a mérkőzés hajrája, de a hosszabbításban Boli belőtte az ötödiket. A Ferencváros már 55 hazai bajnoki óta veretlen, és kilencre növelte az NB I-es győzelmi szériáját a Groupama Arénában. A Paks viszont négy meccs után továbbra is csak egy pontot szerzett az idényben.

A meccs előtt kérdezett Fradi-szurkoló tavaly kint volt a Dinamo elleni 0-4-en. Szerdán nem mehet, mert zárt kapuk előtt fogadja a Fradi a horvát bajnokot, de reméli, hogy ezúttal az eredmény is más lesz majd. Már csak a Paks miatt is, tehetnénk hozzá.

NB I, 4. FORDULÓ

Ferencváros–Paksi FC 5-0 ((3-0) Groupama Aréna, 7021 néző, jv.: : Andó-Szabó. Gólszerzők: Nguen 1., 20., 28., F. Boli 46., 90+2. Kiállítva: Szélpál (63., Paks)

Szombat: Mezőkövesd–Budafok 14.45 (tv.: M4 Sport+), DVTK–Bp. Honvéd 17.00 (M4 Sport+), Mol Fehérvár–Puskás Akadémia 19.30 (M4 Sport). Vasárnap: Újpest–Kisvárda 15.00 (M4 Sport+), MTK–ZTE 17.30 (M4 Sport).

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.