Döcögősre sikerült, de megvan férfi pólósaink első sikere

Megszerezte első győzelmét a magyar válogatott a tokiói olimpia férfi vízilabdatornájának A csoportjában. Märcz Tamás tanítványai a házigazda Japánt ha döcögősen is, de végül magabiztosan, 16-11-re múlták felül kedden.

Magyar Nemzet
2021. 07. 27. 12:36
Japán, vízilabda, magyar
Pásztor Mátyás (sötét sapkában) megszerezte első gólját az olimpián Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Görögország ellen még belefért a szűk vereség, de Japánnal szemben már kötelező volt a győzelem férfivízilabda-válogatottunk számára. Esélyeshez méltóan már húsz másodperc elteltével megszerezte a vezetést a magyar együttes, utána azonban közel sem mentek zökkenőmentesen a dolgok, a házigazda szívós ellenfélnek bizonyult.

A második negyed kezdetén mondhatjuk, hogy minden támadásból gól született mindkét oldalon – a japánok tartották a lépést a mieinkkel. Három perc elteltével sikerült a mérkőzés folyamán először két góllal elhúzni, de korai volt az öröm, a nagyszünet előtt megint kiegyenlítettek a szigetországiak: 8-8 volt az eredmény a félidőben.

Pásztor Mátyás (sötét sapkában) megszerezte első gólját az olimpián
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A fordulás után Märcz Tamás szövetségi kapitány felrázta a magyar csapatot. magára talált a kapuban, rendezettebb lett a védekezés, és közben vezérletével a góltermelést is folytatta válogatottunk. Így a zárás már simábban ment, és végül 16-11-es sikert könyvelhettünk el.

Märcz Tamás a látottak értékelésekor úgy vélekedett, a játékosai erőfölénye és a taktikai változtatások is segítették a csapatát abban, hogy az összecsapás második felében legyűrje a japánokat.

– Kicsit fizikailag is felőrlődött a japán csapat annak ellenére, hogy nagyon jól fel vannak készítve. Taktikailag jól felépítettük a meccset. Akartam változtatni a második félidőben – jobb is lett a védekezés. Volt más is, ami zavart okozott a rendszerükben. Mondhatom, hogy már elég nagy tapasztalatom van a japánokkal szemben, mert már sok csatát megvívtunk egymás ellen. Mindig valahogy sikerül rajtuk túllépni. Minden tiszteletem az övéké, mert ezekkel a fizikai adottságokkal, amikkel rendelkeznek, kitartással találtak egy olyan játékstílust, amivel fölveszik a nagy csapatokkal is a küzdelmet. Borzasztóan idegesít, amikor elrontjuk a játékot ellenük, és ők gólt lőnek ellenünk, de nagyon szórakoztat a játékstílusuk. Nagyon nehéz, négy negyeden keresztül kell koncentrálni, hogy nyerjen egy mérkőzést az ember ellenük – fogalmazott a szövetségi kapitány.

Csütörtökön hajnali 3-kor a csoportból lefelé kilógó Dél-Afrika válogatottjával találkoznak a mieink.

A csoport, csoportmérkőzés, 2. forduló:

Japán–Magyarország 11-16 (3-4, 5-4, 2-5, 1-3)

gólszerzők: Inaba, Okawa 3-3, Koppu, Takata, Arai, ill. Zalánki 4, Erdélyi 3, Angyal, Hárai, Vámos 2-2, Manhercz K., Pásztor, Varga Dénes

Korábban:

Olaszország–Görögország 6-6 (1-1, 2-2, 0-4, 4-0)

Egyesült Államok–Dél-afrikai Köztársaság 20-3 (3-0, 9-1, 3-1, 5-1)

A csoport állása: 1. Egyesült Államok 4 pont, 2. Olaszország 3 (27-8), 3. Görögország 3 (16-15), 4. Magyarország 2, 5. Japán 0 (24-31), 6. Dél-afrikai Köztársaság 0 (5-41)

B csoport:

Spanyolország–Montenegró 8-6 (3-2, 2-1, 2-2, 1-1)

Szerbia–Kazahsztán 19-5 (4-2, 3-1, 6-2, 6-0)

később:

Horvátország–Ausztrália

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.