Fucsovics és Djokovics egy ágra kerültek az olimpián

Az idei wimbledoni tornán elődöntős, Roger Federert is legyőző Hubert Hurkacz lesz Fucsovics Márton ellenfele a pénteken rajtoló tokiói olimpia férfi tenisztornájának első fordulójában. A magyar sportoló ellenfele Novak Djokovics lehetne az elődöntőben, amennyiben mindketten eljutnak odáig.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 07. 22. 9:38
FUCSOVICS Mrton; DJOKOVIC, Novak
A képen Fucsovics Márton és a szerb Novak Djokovic a hálónál, miután Djokovic győzött az amerikai nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének első fordulójában a New York-i Flushing Meadowsban 2018. augusztus 28-án Fotó: Jason Szenes Forrás: MTI/EPA/Jason Szenes Local Caption
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Papíron már az első fordulóban sem az esélyes, hiszen a hetedik helyen kiemelt Hubert Hurkacz néhány hete az elődöntőig menetelt Wimbledonban, ahol többek közt Roger Federert is legyőzte. A lengyel a 12. helyen áll a világranglistán, míg a magyar a 38. jelenleg.

Persze szó sincs arról, hogy feltartott kezekkel megy majd ki a pályára Fucsovics, hiszen Wimbledon neki is remekül sikerült, a negyeddöntőben csak a későbbi győztes Novak Djokovics állította meg. Ráadásul a Hurkacz elleni közös múlt is kedvező a számára, hiszen az eddigi két egymás elleni meccsüket egyaránt a magyar nyerte meg: 2018-ban a cincinnati mesterversenyen és a budapesti challanger tornán is három játszmában kerekedett felül a lengyel riválison, mindkétszer kemény pályán, s Tokióban is ilyen lesz a borítás.

A Fucsovics–Hurkacz meccs győztese a második körben a brit Liam Broady és az argentin Francisco Cerundolo párharcának továbbjutójával találkozik, a nyolcaddöntőben pedig a papírforma szerint a 11. helyen rangsorolt, Australian Open-elődöntős orosz Aszlan Karacev következhet.

Ugyanezen az ágon szerepel Djokovics is, aki a világranglistán 139. bolíviai Hugo Dellien ellen kezd. Fucsovics az elődöntőben találkozhat újra a szerb világsztárral, ha mindketten eljutnak addig. A magyar játékos Wimbledonban olyannyira kivívta Djokovics elismerését, hogy az egyéniben hússzoros Grand Slam-győztes magyarul posztolt Fucsovics egyik Instagram-bejegyzése alá. Nem bánnánk, ha folytatódna a közös történetük!

Az első forduló pontos menetrendjét később hozzák nyilvánosságra, a tenisztorna az első teljes versenynapon, azaz szombaton rajtol.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.