Fucsovics vállsérülés miatt visszalépett

A legjobb magyar teniszező a Hubert Hurkacz elleni mérkőzés előtt jelezte, hogy problémákkal küzd, és ezért nem vállalja a szereplést az olimpián.

Magyar Nemzet
2021. 07. 25. 5:15
null
Fucsovics Márton nem játszik Tokióban Fotó: Mike Hewitt / POOL / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eredeti tervek szerint vasárnap hajnali 5.30 körül, a 2. pálya második mérkőzésén lépett volna pályára a lengyel Hubert Hurkacz ellen, ám a találkozó előtt bő félórával érkezett a hír Tokióból, a magyar éljátékos nem áll ki a Wimbledonban a 20-szoros Gran Slam-bajnok, Roger Federert a negyedöntőben elbúcsúztató lengyel teniszező ellen.

Fucsovics kiváló formában várta az olimpiát, de a sérülése miatt nem indulhatott el Tokióban
Fotó: AFP/Glyn Kirk

Fucsovics vállsérülése miatt azonban visszalépett a tokiói szerepléstől. Korábban, még az ötkarikás játékok kezdete előtt eldőlt, hogy szintén sérülés miatt marad távol az olimpiától, így a Babos, Jani páros sem indulhatott Tokióban.

Fucsovics a Facebook-oldalán fejtette ki a véleményét. A posztot változtatás nélkül közöljük.

– Nehéz szívvel, külső-belső fájdalmakkal, de idő előtt búcsút kell hogy intsek életem első olimpiájának, melyen résztvevőként ott lehettem. Egy vállsérüléssel vágtam neki az útnak, bíztam benne hogy a kezdésre tökéletes állapotban leszek, mert ahogy azt többször is említettem már, sokat jelentett számomra az, hogy a pályafutásom alatt sikerült eljutnom az olimpiára, ahol most sok-sok honfitársammal együtt versenyezhettem volna dicsőséget szerezve ezzel a hazámnak. De bárhogy is megtettem mindent és megtettek itt értem a helyszínen is, és otthon is minden erőfeszítést annak érdekében, hogy pályára tudjak lépni, sok szempontot mérlegelve, – de főleg a teniszezőket érintő több órán át tartó folyamatos fizikai terhelést – mégis úgy döntöttünk, hogy a mai játéktól Hubert Hurkacz elleni mérkőzéstől játék nélkül vissza lépek, a következő versenyekre tekintettel is. Sajnálom, hogy nem tudtam megmutatni, hogy mire vagyok képes egy olimpián. Remélem lesz még rá lehetőségem. Csalódott vagyok…

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.