Grozav mesterhármasával elpáholta a Diósgyőr a Vidit

Az edzőváltás dacára folytatódik a Fehérvár vesszőfutása, odahaza a sereghajtó Diósgyőrtől kapott ki 3-1-re a labdarúgó NB I 22. fordulójában. Grozav csereként beállva mesterhármast ért el a vendégeknél. A sereghajtó miskolciak fittyet hánynak a tabellára, a Fradi után a Vidit is legyőzték vendégként.

Magyar Nemzet
2021. 02. 20. 18:48
Grozav
20210220 labdarugas Fehervar DVTK foto: Dömötör Csaba Fotó: Dömötör Csaba Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Petrjak és Stopira is rázta a fejét, a többiek leszegett tekintettel ballagtak lefelé úgy, hogy nem szóltak egymáshoz. Félreértés ne essék, ez még az első félidő lefújása után történt, amikor a Fehérvár 1-0-ra vezetett.

Árulkodó pillanat volt. Szalai Tamás, a Vidi új, ideiglenes – vajon meddig? – edzője nem véletlenül beszélt arról a találkozó előtt, hogy elsősorban mentálisan kell felrázni a társaságot. Nem egyesével, hanem csapatként, tehetjük hozzá. A DVTK elleni mérkőzés is azt mutatta, a Fehérvár mint közösség az atomjaira hullott, nincs kohézió, nincs csapatszellem.

Szalai Tamás – mint már hetek óta – ezúttal sem számíthatott Kovácsikra, Evandróra és Nyárira, Kovács István ismét sérült, Bolla, bár megúszta a súlyos sérülést a Vasas elleni kupameccsen, de még nem játszhat, Bamgboye Funsho és Alef pedig az eltiltását töltötte.

Kovács D. – Nego, Muszliu, Stopira, Fiola, Hangya – Dárdai P., Pinto, Houri – Zivzivadze, Petrjak. Így állt fel a Fehérvár. A felsorolt hiányzók dacára nem mondhatnánk, hogy tartalékosan. Sőt, Rus ezúttal kimaradt, Nikolics pedig az új trénernél sem fér be a kezdőbe.

Malenica – Milovic, Hegedűs J., Soldo – Grgic, Márkvárt, Max, Marin – Suljic, Vanecek, Roshi. Ez pedig a DVTK kezdő tizenegye. Hát, nem ígérjük, hogy megtanuljuk… Csupán két magyar (Hegedűs és Márkvárt), két ismert légiós (Suljic és a Felcsútról igazolt Vanecek), egyébként pedig friss zsoldosalakulat.

A Vidi jól kezdte a meccset, Houri szabadrúgása után Stopira fejesből már a 9. percben megszerezte a vezetést. S még az első félidőben eldönthette volna a találkozót, de Houri többször is önző volt.

A második félidőben aztán a csereként beállt Grozav egymaga elintézte a Vidit. Két mesteri fejes gólja után a hajrában egy kontra végén egy az egyben is mattolta Kovács kapust. Ez a korábban Kisvárdán szerepelő román válogatott csatár első mesterhármasa az NB I-ben, korábban kétszer duplázott.

Ez ám a meglepetés, a DVTK 3-1-re nyert Fehérváron.

A Vidi nyeretlenségi sorozata pedig immár hat mérkőzés óta tart. A játékosok gesztusai arról árulkodnak, hogy hihetetlen feszültség feszíti az együttest.

MOL Fehérvár FC–Diósgyőr 1-3 (1-0)

MOL Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött v.: Erdős

Gólszerző: Stopira (9.), illetve Grozav (60., 61., 89.)

NB I, 22. forduló

Péntek

MTK–Mezőkövesd 0-0

Szombat

ZTE–Újpest 3-0

Diósgyőr–Fehérvár FC 1-3

Ferencváros–Honvéd 19.30 (tv.: M4 Sport)

Vasárnap

Budafok–Puskás Akadémia FC 14.30 (tv.: M4 Sport)

Paks–Kisvárda 17.00 (tv.: M4 Sport+)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.