Az FTC játékosa verte meg az oroszokat a vb-selejtezőn + videó

Szlovákia két gyenge eredmény után Oroszország legyőzésével javított, a fradista Róbert Mak gólpasszt adott, majd győztes gólt lőtt. Portugália negyed órán át hátrányban játszott, de végül nyert Luxemburgban.

Magyar Nemzet
2021. 03. 30. 22:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szlovákia Málta és Ciprus ellen csak döntetlent játszott, kedd este Oroszországot viszont legyőzte a vb-selejtezőben, így beigazolódni látszik az előzetes vélemény, hogy a H jelű lehet a legszorosabb csoport az európai vb-selejtezőben. A 2-1-es győzelemből oroszlánrészt vállalt a Ferencváros játékosa, Róbert Mak, aki előbb gólpasszt adott Milan Škriniarnak, majd néhány perccel az oroszok egyenlítése után a találkozó győztes gólját is megszerezte.

Luxemburgban hátrányba került az Európa-bajnok portugál válogatott, a portugál születésű Gerson Rodrigues góljára azonban hárommal feleltek a vendégek. Portugália így tartja a lépést a szerbekkel a csoport élén.

Simább győzelmet aratott Gibraltár otthonában Hollandia, az Oranje azonban a 7-0-s sikernek sem örülhet feltétlenül, mert Daley Blind súlyosnak tűnő sérülést szenvedett. A hollandok így után újabb alapemberüket veszíthették el akár hosszú időre a védelemből.

A hollandokat korábban legyőző török válogatott nagy meglepetésre pontot vesztett Lettországgal szemben, míg Wales a szlovákokhoz hasonlóan kulcsmeccset nyert hazai pályán, a cseh válogatott ellen.

A kedd esti európai vb-selejtezők eredményei

A csoport: Azerbajdzsán–Szerbia 1-2, Luxemburg–Portugália 1-3.

Az állás: 1. Portugália 7 pont (6-3), 2. Szerbia 7 (7-5), 3. Luxemburg 3, 4. Írország 0 (2-4), 5. Azerbajdzsán 0 (1-3).

E csoport: Wales–Csehország 1-0, Belgium–Fehéroroszország 8-0

Az állás: 1. Belgium 7, 2. Csehország 4, 3. Wales 3 (2-3), 4. Fehéroroszország 3 (4-10), 5. Észtország 0.

G csoport: Törökország–Lettország 3-3, Montenegró–Norvégia 0-1, Gibraltár–Hollandia 0-7

Az állás: 1. Törökország 7, 2. Hollandia 6 (11-4), 3. Montenegró 6 (6-3), 4. Norvégia 6 (4-3), 5. Lettország 1, 6. Gibraltár 0.

H csoport: Ciprus–Szlovénia 1-0, Szlovákia–Oroszország 2-1, Horvátország–Málta 3-0

Az állás: 1. Horvátország 6 (4-1), 2. Oroszország 6 (6-4), 3. Szlovákia 5, 4. Ciprus 4, 5. Szlovénia 3, 6. Málta 1.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.