Kettős magyar győzelem a királyi számban!

Kopasz Bálint arany-, Varga Ádám ezüstérmet szerzett K–1 1000 méteren!

2021. 08. 03. 5:32
null
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hogy a dühöngő hátszélben mennyire gyors a pálya, azt már a K–1 1000 méteres B döntőben is láthattuk. Az olasz Burgo 3:26 perccel nyert, ami bizony remek idő.

Az A fináléban a két magyar egymás mellett, az 5-ös, Varga Ádám a 6-os pályáról rajtolt. Mellettük a másik három esélyes, jobbról a cseh Josef Dostál és a portugál Fernando Pimenta, balról pedig a német Jacob Schopf. Kopasz remekül kapta el a rajtot, s tartotta a tempót a rendre gyilkos tempóban kezdő Pimentával. Schopf beragadt, s Varga Ádámnak sem a rajt az erőssége. Ötszáznál Kopasz vezetett kevéssel a portugál előtt, mögöttük Varga következett másfél hajó hátrányban, aztán Schopf jött, Dostál meglepetésre nem szólt bele a versenybe.

Kopasz faképnél hagyta Pimentát és hatalmas előnnyel ért célba, a végén még arra is volt ideje, hogy szétnézzen. Varga Ádám remek hajrával pedig befutott másodiknak. Kettős magyar győzelem!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.