Koeman megmondta Suáreznek, hogy nem számít a szolgálataira

Ronald Koeman, a Barcelona új vezetőedzője egy katalán rádió információ szerint közölte Luis Suárezzel, hogy nem tart igényt a szolgálataira, Jordi Albára viszont számítana, ha a védő visszanyerné a formáját. Közben a katalán klub és az angol Liverpool között vita kerekedett ötmillió fonton azért, mert a brazil Coutinho Bajnokok Ligáját nyert a Bayern München tagjaként.

2020. 08. 24. 19:50
Luis Suarez
Soccer Football - Champions League - Group F - FC Barcelona v Borussia Dortmund - Camp Nou, Barcelona, Spain - November 27, 2019 Barcelona's Luis Suarez reacts REUTERS/Albert Gea - RC2WJD9QJTKF Fotó: Albert Gea Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem elég a katartikus kiesés a Bajnokok Ligájából, nem elég, hogy Ronald Koeman, az új vezetőedző még nem fedte fel a lapjait, ráadásul furcsa vita alakul ki szép lassan a Barcelona és a Liverpool között. A történet ott kezdődött, hogy a katalánok két éve megvették az angol klubtól a brazil Philippe Coutinhót 105 millió fontért, ami a különböző bónuszokkal 142 millióra is felkúszhat. Sőt van még további ötmillió is, amiből most érdekes ügy bontakozhat ki. A két klub ugyanis úgy egyezett meg, hogy amennyiben Coutinho Bajnokok Ligáját nyer, a katalánoknak még ötmillió eurót kell utalniuk a Liverpool számlájára. A gond az, hogy a brazil vasárnap BL-győzelmet ünnepelhetett, de nem a Barcelona, hanem a Bayern játékosaként, ugyanis a spanyol klub kölcsönadta őt Münchenbe.

 

Philippe Coutinho a BL-serleggel
Fotó: Manu Fernandez/Reuters

 

A Liverpool tartja a markát, és arra hivatkozik, hogy a szerződésben nincs kikötve, hogy Coutinhónak melyik csapat tagjaként kell ezt a sikert elérnie, a Barcelona pedig természetesen nem akar fizetni, mert szerinte egyértelmű, hogy a megállapodásnak ez a pontja kizárólag az ő BL-győzelmére érvényes. Coutinho kölcsönadása mindenesetre egy hét múlva lejár, visszamegy Barcelonába, de fogalma sincs, mit hoz számára a jövő, a furcsa ügynek pedig bizonyára lesz még folytatása.

Nem mondható el ez Luis Suárez barcelonai karrierjéről. Arról már a Magyar Nemzet is írt, hogy a jövője bizonytalan, ő pedig az El Pais című lapnak azt nyilatkozta, neki még senki sem szólt, hogy nincs rá szükség. Nos, a katalán RAC1 rádió úgy tudja, ez megtörtént. Információi szerint a csapat frissen kinevezett új vezetőedzője, Ronald Koeman hétfőn felhívta a 33 éves uruguayi csatárt, és megmondta neki, hogy nem számít rá. Suárez szerződése jövő nyáron jár le, sajtóhírek szerint a játékos ügyvédei megpróbálják elérni a katalán vezetőségnél, hogy ügyfelük már az idén ingyen távozhasson.

A támadó egyébként 65 millió font ellenében 2014-ben érkezett Barcelonába a Liverpooltól, azóta 283 mérkőzésen 198 gólt szerzett és 109 gólpasszt adott, előbbivel a klub történetének harmadik legeredményesebb játékosa. Pótlására Koeman és a klub Lautaro Martínezt, az Internazionale argentin csatárát szeretné megvásárolni, de a spanyol sportsajtóban lehetett már olvasni Memphis Depay lehetséges érkezéséről is.

A RAC1 tudomása szerint Ronald Koeman beszélt Jordi Albával, a Barcelona hátvédjével is. Vele azt közölte, hogy ha visszanyeri a legjobb formáját, akkor továbbra is fontos játékosként tekint rá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.