Koronavírus miatt marad le az olimpiáról a világbajnok

Pozitív lett a koronavírustesztje Sam Kendricksnek, a rúdugrás amerikai világbajnokának. Ő már biztosan nem indul az olimpián, a közeli kontaktjait vizsgálják.

Magyar Nemzet
2021. 07. 29. 8:31
A világcsúcstartó és a világbajnok
A 2019-es vb-n Kendricks (jobbra) legyőzte Duplantist, Tokióban nem csaphatnak össze Fotó: Christian Petersen Forrás: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tokiói olimpián pénteken kezdődik a sportok királynőjének, azaz az atlétikának a programja. A férfi rúdugrás az egyik leginkább várt versenyszám volt, hiszen a világcsúcstartó Armand Duplantis, az elmúlt évtizedben folyamatosan magas szinten teljesítő, londoni olimpiai bajnok Renaud Lavillenie és a kétszeres világbajnok Sam Kendricks hármas csatája hatalmas ugrásokat ígért.

A hármasból viszont az amerikai Kendricks kiesett: pozitív koronavírustesztje miatt biztosan nem lehet ott a szombati selejtezőben, így értelemszerűen a fináléban sem.

A 2019-es vb-n Kendricks (jobbra) legyőzte Duplantist, Tokióban nem csaphatnak össze Fotó: Christian Petersen / Getty Images

Az amerikaiak nem csak Kendricks hiánya miatt fájhat a fejük. A rúdugró mellett közeli kontaktjait is elszigetelték a további vizsgálatok erejéig, és valószínűleg a rúdugró-világbajnok több honfitársa benne lehet a körben. Márpedig az amerikai csapatból nagyjából százan úgy utaztak a japán fővárosba, hogy nem kaptak oltást a koronavírus ellen.

Az amerikaiak hagyományosan az élen zárnak az atlétika sportági éremtáblázatán.

Az ausztrálok nem bíztak semmit a véletlenre: a teljes atlétika küldöttségüket elszigetelték Kendricks pozitív tesztjének hírére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.