Kétszeres Európa-bajnoknőnk felkészült az olimpiai döntőre

Kovács Zsófia a 11. helyen került be az ötkarikás játékok 24 fős egyéni összetett fináléjába.

Magyar Nemzet
Forrás: Magyar Tornaszövetség2021. 07. 28. 20:49
null
Kovács Zsófia Fotó: MTI/MTVA Forrás: Facebook/Magyar Torna Szövetség
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kétszeres Európa-bajnok csütörtökön lép a szerekhez a tokiói olimpia tornaversenyein a női egyéni összetett döntőjében, és több jól sikerült edzést tudhat a háta mögött a vasárnapi selejtező óta. A DKSE sportolója a 11. helyen került be az ötkarikás játékok 24 fős egyéni összetett döntőjébe, 54,732 ponttal.

– Mind fizikálisan, mind mentálisan készen kell állnia Zsófinak. Azt látom rajta, hogy rendkívüli módon koncentrál, és meg fogja csinálni a feladatát. Természetesen apró hibák mindig vannak, de úgy vettem észre, hogy nagyon fókuszált – fogalmazott edzője, Trenka János. A szakember hozzátette, tanítványa az edzéseken is igyekszik kihozni magából a maximumot:

– Gerendán és különösen felemás korláton nagyon szépen dolgozik Zsófi, ma kiemelkedő korlátgyakorlatot csinált. Sőt, azt mondanám, hogy ma döntős gyakorlatot mutatott be. Fizikálisan rendben van, és azt érzem rajta, felszabadult fejben is, de azt meg kell jegyeznem, hogy ez a mai nap volt – jegyezte meg Trenka János.

Az Európa-bajnok a verseny előtt több edzésen már nem vesz részt. A szerdai két tréning megvolt, azonban a csütörtöki döntő előtti edzéslehetőséggel már nem tud élni, ugyanis a transzferek menetrendje nem kedvező, így a tréning kezdete előtt egy órával már a csarnokban lennének, és csak az edzést követően egy óra múlva tudnának visszatérni az olimpiai faluba. Ezt a dunaújvárosi tornász is megerősítette:

– A körülmények miatt úgy döntöttünk, hogy a nyújtó- és erősítőgyakorlatokat az olimpiai falu sportcentrumában csináljuk meg, és utána utazunk majd a versenyre – mondta el Kovács Zsófia.

Kovács Zsófia jó formában várja a csütörtöki versenyt
Fotó: Facebook/Magyar Torna Szövetség

Mivel az egyéni összetett döntőbe első helyen bejutott, négyszeres olimpiai bajnok amerikai mentális problémák miatt visszalépett, Kovács Zsófia jó eséllyel bekerülhet az első tízbe, ami nagyszerű eredmény lenne. Biles arról még nem döntött, hogy a szerenkénti döntőkben indul-e, ahol mind a négy szeren érdekelve lenne. Versenyzőnk felemás korláton a harmadik számú tartalék.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.