Szoboszlain spórolt a Leipzig, ami rossz a válogatottnak

Késhet Szoboszlai Dominik visszatérése a pályára. Mint kiderült, az RB Leipzig túl drágának találta a salzburgi specialista közreműködését, ezért anyagi megfontolásokból mégsem nála gyógyíttatja a magyar középpályás sérülését, ami emiatt később jöhet rendbe. Ez pedig rossz hír a magyar válogatottnak is, amely március 25-én megkezdi a világbajnoki selejtezőket.

Magyar Nemzet
2021. 02. 17. 13:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

nélkül kapott ki kedden este az RB Leipzig a Liverpooltól a Bajnokok Ligájában, és szinte biztosra vehető, hogy nélküle játssza majd a visszavágót is. A magyar válogatott középpályás télen szerződött a német élklubhoz Salzburgból, és azután lett nyilvános, hogy az osztrák bajnokcsapatban már jó ideje fájdalomcsillapítókkal futballozott. A combhajlítóizom-sérülés miatt nem tudott azonnal pályára lépni Lipcsében, és a hírek szerint a klub visszaküldte őt Salzburgba, ahol a hasonló sérülésekre specializálódott szakember, Franz Leberbauer foglalkozik vele. A „gurunak” is becézett Leberbauer korábban is kezelt már hasonló problémával lipcsei játékosokat, nála gyógyult például Emil Forsberg, Tyler Adams és Konrad Laimer is, méghozzá egy, állítólag 15 ezer gyakorlatot is magába foglaló módszer segítségével.

 

Szoboszlai Dominik sérülten érkezett Lipcsébe, és erről új klubjának a vezetói is tudtak
Fotó: Facebook.com/emsportsconsulting

 

Az RB Leipzig életéről mindig jól értesült Rblive.de portál szerint azonban ez nem jött össze, és Szoboszlai Dominik a február végére, március elejére várt időpontnál csak később, legkorábban március derekán térhet vissza. Julius Nagelsman vezetőedző hétfőn, a Liverpool elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatón még azt nyilatkozta, Szoboszlai sérülése még mindig súlyos, beszélnie kell a rehabilitációt végző szakemberekkel, számíthat-e a visszavágón a játékosra március 10-én. Ez pedig már csak azért is kérdéses, mert a klub túl drágának ítélte meg Franz Leberbauer közreműködését, ezért Szoboszlai Dominik nem Salzburgban, hanem a Red Bull thalgaui edzőközpontjában gyógyul és végzi a rehabilitációs munkát, és messze van még a százszázalékos állapottól.

Ez nemcsak a lipcsei, hanem a magyar szurkolóknaka is roppant rossz hír. A magyar válogatott március 28-án Lengyelország ellen megkezdi a világbajnoki selejtezőket Budapesten, 28-án pedig San Marino lesz az ellenfél, az pedig természetes, hogy együttesének nagyon nagy szüksége lenne a legértékesebb magyar futballistára. Ha Szoboszlai Dominik nem lehet ott március 10-én az RB Leipzigben, akkor kérdés, a hátralevő két hétben visszatérhet-e a pályára, és ha igen, akkor milyen felkészültségi állapotban, illetve formában jön majd a válogatott telki edzőtáborába.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.