Magyarok nélkül, a szerb Nenadics vezérletével nyert a Veszprém

A félidőben még egygólos hátrányban volt, végül 37-34-re nyert a Telekom Veszprém az ukrán Motor Zaporizzsja otthonában a férfikézilabda Bajnokok Ligájában.

Munkatársunktól
2020. 09. 30. 20:50
null
Veszprém, 2019. október 13. A veszprémi Petar Nenadic (j) és Alexis Borges, a portugál csapat játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében játszott Telekom Veszprém - FC Porto Sofarma mérkőzésen a Veszprém Arénában 2019. október 13-án. MTI/Bodnár Boglárka Fotó: MTI/Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar mezőnyjátékosai és kapusa nélkül, csak idegenlégiósaival állt fel szezonbeli harmadik BL-csoportmérkőzésére a Telekom Veszprém. és Ligetvári Patrik sérülés, Székely Márton pedig a kapuskollégái jó formája miatt nem utazott el az ukrajnai Zaporizzsjába, ahol nem várt nehézségekbe ütközött a magyar rekordbajnok.

A hazai hangosközlő „Davaj, davaj!” rigmusától kísérve a Motor keményen küzdött, a Veszprém pedig erőlködött. Corrales nem volt olyan biztos pont a kapuban, mint korábban, például a SEHA-liga döntőjében, a beállóval szembeni védekezésben főleg Borozannak voltak gyengébb pillanatai, és a támadásban egyre meggyőzőbb Omar Jahja sem találta a helyét. Bohan kedvére lubickolt a beálló poszton, a litván lövő, Aidenas Malašinskas semlegesítése is meghaladta a Veszprém koncentrációs képességét. Harminc perc után egy góllal vezetett a korábban a nemzetközi vonalon ötször legyőzött Motor.

Tíz gólt dobott a szerb irányító
Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

Ha nem is varázsütésre, de lassan változott a forgatókönyv a második félidőre; Nenadics és Maqueda belelendült támadásban, és a veszprémi karrierje eddigi legjobb játékát nyújtó brazil beálló, Rogério Moraes feljavult. A hajrára megkeverte a lapokat David Davis: friss embereket küldött pályára a veszprémi edző. Kenin Mahé és Rasmus Lauge pár percet töltött csak a pályán. Davis korrigált, és jól döntött: a visszaküldött Maqueda labdát csent, a végén tíz gólig jutó Nenadics pedig lehetetlen helyzetben passzolt zseniálisan, majd dobott gólt. Három forduló után továbbra is hibátlan a Zaporizzsját 37-34-re legyőző Veszprém.

Férfikézilabda Bajnokok Ligája, B csoport: Motor Zaporizzsja–Telekom Veszprém 34-37

Kényszerpihenő és szabályváltozás

Koronavírusos megbetegedések miatt november közepéig szinte biztosan nem léphet pályára a férfikézilabda NB I-ben újonc Veszprém-Felsőörs csapata.

A saját nevelésű magyar kézilabdázókra építő csapat tíz játékosa és a szakmai stáb két tagja is megfertőződött. Az érintett játékosok sportorvosi engedélyét bevonták. A hatósági karantén letelte után újra tesztelni fogják őket, és negatív eredmény esetén folytathatják az edzéseket. Szerencsés esetben november közepe után tud játszani legközelebb a kisebb veszprémi klub.

Az NB I-es Kézilabdaliga és a Magyar Kézilabda-szövetség tegnap módosította az NB I-es felnőttbajnokságok versenykiírását, külön szabályozást vezettek be a koronavírus miatt kérelmezett halasztásokra. Egy mérkőzés mostantól akkor halasztható el, ha egy csapatot hatósági karantén alá vontak a mérkőzés idejére vagy a megbetegedések miatt nem áll rendelkezésére elegendő számú játékos. Az NB I-es csapatoknak heti egy PCR-teszt elvégzése kötelező.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.