Őrület a ringben: a marokkói beleharapott ellenfele fülébe + videó

Mike Tyson szelleme kísértett az olimpián, de most nem történt olyan nagy baj, mint 1997-ben

Magyar Nemzet
2021. 07. 28. 3:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olimpia ökölvívótornája előhozta Mike Tyson nevét és egykori hírhedt tettét, amikor a profi nehézsúly fenegyereke beleharapott Evander Holyfield fülébe, mert most Tokióban is hasonló jelenet játszódott le. Ugyancsak a nehézsúlyban, az első fordulóban a marokkói Youness Baalla harapott bele az új-zélandi David Nyika fülébe. Bármilyen hihetetlen, ezt a mérkőzésvezető nem vette észre, így a meccs nem is állt meg, s végül Nyika simán győzött, 5-0-s pontozással.

– Szerencsére nem tudott rendesen megharapni, mert a fogvédője megakadályozta – kommentálta a történteket Nyika.

A média természetesen rögtön felelevenítette a sporttörténelem leghíresebb harapását. 1997. június 28-án Las Vegasban a Bokszvilágszövetség (WBA) nehézsúlyú világbajnoki címéért kiírt Mike Tyon–Evander Holyfield-mérkőzés harmadik menetében Tyson fogvédő nélkül jött vissza a ringbe, de a mérkőzésvezető ezt azonnal kiszúrta, és visszarakatta vele. Később azonban Tyson újra kiköpte a fogvédőt, és egy óvatlan pillanatban kiharapott egy darabot Holyfield jobb füléből. A véres cafatot a padlóra köpte, Holyfield pedig a fájdalomtól üvöltve ugrált a ringben. Bármilyen hihetetlen, a mérkőzés ekkor még folytatódott, Tysont azután léptették le, hogy Holyfield bal fülét is célba vette. A kiharapott, körülbelül kétcentis füldarabot amúgy egy szervező egy latex kesztyűbe csomagolva később átadta az áldozatnak, egy plasztikai sebész pedig visszavarrta, de ennek ellenére máig látszik a harapás nyoma. Tysont eltiltották, pályafutása lényegében befejeződött. Holyfield később megbocsátott Tysonnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.