Bombameglepetés: simán kiesett a tenisztorna fő esélyese

Oszaka Naomi, a női egyes fő esélyese a nyolcaddöntőben búcsúzott a tokiói olimpia tenisztornájától. A japán két szettben, 6:1, 6:4-re kapott ki a cseh Markéta Vondroušovától.

Magyar Nemzet
2021. 07. 27. 9:09
Naomi Oszaka
Oszaka sem hitt a szemének Fotó: EPA/MICHAEL REYNOLDS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy napja még az ötkarikás játékok arcaként tündökölt, amikor a megnyitón ő gyújtotta meg az olimpiai lángot, magyar idő szerint viszont kedd reggel már búslakodnia kellett a tokiói tenisztorna második kiemeltjének, Oszaka Naominek.

A négyszeres Grand Slam-győztes japán az első két fordulós mérkőzését problémák nélkül megtudta, és a világelső Ashleigh Barty első fordulós kiesését követően a viadal toronymagas esélyesévé lépett elő.

Oszaka számára véget ért a torna
Fotó: EPA/MICHAEL REYNOLDS

A nyolcaddöntőre viszont rossz napot fogott ki, 32 ki nem kényszerített hibát ütött, és simán, 6:1, 6:4-re kikapott a világranglista 42. helyezettjétől, a cseh Markéta Vondroušovától. A 22 éves szláv teniszezőre a Paula Badosa–Nadia Podoroska spanyol, argentin párharc győztese vár a következő fordulóban.

Eredmények:

nők, 3. forduló (nyolcaddöntő):

Vondroušová (cseh)–Oszaka (japán, 2.) 6:1, 6:4

Muguruza (spanyol, 7.)–Van Uytvanck (belga) 6:4, 6:1

Pavljucsenkova (orosz, 13.)–Sorribes (spanyol) 6:1, 6:3

Bencic (svájci, 9.)–Krejčíková (cseh, 8.) 1:6, 6:2, 6:3

férfiak, 2. forduló (a 16 közé jutásért):

Cicipasz (görög, 3.)–Tiafoe (amerikai) 6:3, 6:4

Schwartzman (argentin, 8.)–Macháč (cseh) 6:4, 7:5

Chardy (francia)–Karacev (orosz, 11.) 7:5, 4:6, 6:3

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.