Pogba: „A magyarokról hajlamos mindenki megfeledkezni”

A Manchester United sztárja, Paul Pogba válaszolt ma az újságírói kérdésekre a francia válogatott edzőtáborában. A 28 éves középpályás a világbajnok együttes esélyeit is elemezgette az Európa-bajnoki csoportban, amelyben Portugália, Németország és Magyarország lesz a franciák ellenfele.

Magyar Nemzet
2021. 06. 10. 20:07
Poba, Paul; Hernandez, Lucas
Kazany, 2018. június 30. A francia Paul Pogba (k) és csapattársai, miután 4-3-ra gyõztek a Franciaország – Argentína mérkõzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntõjében Kazanyban 2018. június 30-án. (MTI/EPA/Diego Azubel) Fotó: Diego Azubel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A legfőbb riválisunk nem Németország vagy Portugália lesz a csoportban, hanem saját magunk – mondta Paul Pogba a Nemzeti Sport cikke szerint. – Ha a tudásunknak megfelelően játszunk, mindenkit magunk mögé kell utasítanunk. A magyarokról hajlamos mindenki elfeledkezni, de az a mérkőzés is nehéz feladatnak ígérkezik.

A 2018-ban világbajnok francia válogatottban fontos szerepet töltött be Pogba, abban a csapatban viszont nem volt ott a Real Madrid kiválósága, akinek a válogatottba való visszatérése vegyes reakciókat váltott ki. A Manchester United középpályása szerint csak erősödött a francia együttes a csatárral, és jó a hangulat az öltözőben, nincsen feszültség. Más kérdés, hogy a megnyilvánulásokból nem feltétlenül ez látszik.

– Az egyetlen, ami feszélyez minket, a sérüléseink – jegyezte meg Pogba. – A masszőrök mindent megtesznek, hogy ezt a problémát megoldják. Másról nem tudok beszámolni. Hallottam már hangokat, miszerint és nem jön ki egymással, de semmi ilyenről nem tudok. Szabadidejében mindenki vidám, zenét hallgat, jól érzi magát.

A franciák két magabiztos, egyaránt 3-0-s győzelemmel hangoltak az Eb-re Wales és Bulgária ellen. Pogba szerint készen állnak a Németország elleni, jövő keddi első fellépésre.

– Jó úton haladunk – jelentette ki. – Már csak kevés hiányzik ahhoz, hogy elnyerjük a legjobb formánkat. Az első mérkőzésünk Münchenben nehéznek ígérkezik. Mindenképp jó eredménnyel szeretnénk kezdeni, azt is mondhatom, hogy győznünk kell. Ebben a csoportban nincsenek könnyű mérkőzések. A kezdés kemény, és a folytatás sem lesz könnyebb.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.