„Júdásnak” nevezett világklasszisunk jogi lépéseket fontolgat

Nagy botrány robbant ki a hazai sportlövőknél, amelyet az elmúlt hét végi országos bajnokság történései szítanak.

2020. 10. 03. 12:35
Péni István
Péni István Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szigorúan a tényeknél maradva, a világ- és Európa-bajnok Sidi Péter pénteken a Facebook-oldalán megdöbbentő posztot osztott meg, amely így kezdődik:

„Júdás ezüstje az országos bajnokságon! Avagy Péni István eladta a maradék becsületét egy országos bajnoki ezüstéremért. Az, ami a hét végi országos bajnokságon a 3x40 döntőben történt, olyan sportszerűtlen cselekedet volt Pénitől, melyet még az 50 éve a sportágban tevékenykedő aktív sportemberek sem láttak.”

Sidi Péter mindössze ennyit kommentelt: „Sajnos Horváth úr írása teljesen fedi a valóságot.”

Szögezzük le még egyszer, a fentieket nem Sidi írta, egy későbbi bejegyzéshez azonban hozzászólt: „Sajnálatos és ismétlődő események vele kapcsolatban. Az MTV felvette az eseményt, így letagadhatatlanná vált a sportszerűtlenség Péni általi új szintre emelése.”

A „beszámoló” szerint az Európa-bajnok, vb-ezüstérmes és ifjúsági olimpiai bajnok Péni István – aki a tokiói olimpián az egyik aranyesélyesünk –, miután látta, hogy az ob-n már nincs esélye győzni, Sidi pedig vezető pozícióba került, óvott, mondván, hogy hazai riválisának szabálytalan a puskája; szándékosan teremtett káoszt, hangoskodásával megzavarta a versenyt. Amit végül a húszéves, ifjúsági olimpiai bajnok, ugyancsak világklasszis lövőeredményekkel rendelkező Pekler Zalán nyert meg, a 23 éves Péni lett az ezüstérmes, a 42 éves Sidinek – a szabályos puskájával – pedig be kellett érnie a bronzzal.

A döntő körülményeit taglaló írás angol nyelvre is le lett fordítva, terjed a nemzetközi sportlövőéletben, és döbbentet vált ki – ezen nem is csodálkozunk.

Péni István szombaton délelőtt az alábbi megjegyzést osztotta meg a Facebook-oldalán:

„Kedves barátaim és mélyen tisztelt sportlövővilág! Már sok éve az egyik lövésztársam »célpontja« vagyok. Hamisak a vádak, amelyekkel sárt próbálnak dobálni a nevemre. Megtettem és meg is teszem a szükséges lépéseket, és számítok a magyar szövetség támogatására. Valószínűleg jogi útra terelem ezt az ügyet, és ha kell, a bíróságig is elmegyek. Minden információt megosztok majd veletek az üggyel kapcsolatban.”

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.