Nyilasi Tibor rajongója a Ferencváros új vezetőedzője

A várakozásoknak megfelelően az osztrák Peter Stöger lép Szergej Rebrov örökébe a Ferencvárosnál. Az új vezetőedző jól ismeri a Ferencvárost és tiszteli Nyilasi Tibort, akinek a szerepét anno ő vette át az Austria Wiennél.

Magyar Nemzet
2021. 06. 05. 11:04
null
Peter Stöger a Groupama Arénában debütál Forrás: Fradi.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Peter Stöger 1966. április 11-én, tehát József Attilával egy napon született Bécsben. Pályafutása során szerepelt mindkét nagy bécsi csapatnál, az Austria Wiennél és a Rapid Wiennél is, 1988 és 1999 között 65 mérkőzésen lépett pályára az osztrák válogatottban és 15 gólt rúgott.

Edzőként az eddigi legnagyobb eredménye, hogy 2017–18-ban egy idényen át ő irányította a Borussia Dortmundot. A mögöttünk hagyott évadban az Austria Wiennél dolgozott.

Peter Stöger jó név a futball világában
Fotó: Fradi.hu

– A Ferencvárost mindenki ismeri Ausztriában, itt is tudják az emberek, hogy a leghíresebb és legnépszerűbb egyesület Magyarországon. Ami a jelent illeti, úgy gondolom, ez a klub életének egyik legsikeresebb időszaka. Nagy önbizalma van a csapatnak, amely a bajnokságot is megnyerte és a Bajnokok Ligájában is szerepelhetett. A mostani tökéletes lehetőség arra, hogy egy ilyen híres csapatot irányíthassak. A Ferencváros kapcsán meg kell említenem nevét is. Amikor még fiatal játékos voltam, emlékszem, Nyilasi éppen akkor távozott az Austria Wientől, amikor én odaérkeztem, és abban a megtiszteltetésben lehetett részem, hogy én kaptam meg a 10-es mezszámát. Tibor a klub nagyon híres és népszerű játékosai közé tartozik, nagyon különleges volt számomra, hogy „az ő számában” szerepelhettem – nyilatkozta Peter Stöger a Fradi.hunak adott interjúban.

Szergej Rebrov örökségéről a következőket mondta az osztrák szakember:

– Szergej után valóban nagy feladat vár rám, én is láttam, ahogyan az együttessel a BL-ben szerepeltek. De úgy gondolom, hogy nagyon sikeres úton van a csapat, megvan a kellő önbizalma, ezért minden adott, hogy együtt is megfeleljünk a kihívásoknak. Nem volt könnyű a Kölnnel sem feljutni a másodosztályból, majd a Bundesligában ennyire elöl végezni, de a Dortmundot sem volt egyszerű a nyolcadik helyről a Bajnokok Ligája csoportkörébe vezetni. Szeretek dolgozni, és alig várom, hogy a Fradit is irányíthassam.

Peter Stöger azt is felvázolta, milyen játékot szeretne látni a Fraditól.

- Az NB I-ben nagyon támadó szellemű játékot szeretnék játszani, mert tudom, hogy nekünk van a legjobb keretünk és bajnokságot kell nyernünk. Az európai kupaporondon már más típusú játékra lehet szükség, ott biztos, hogy más döntéseket is kell hoznunk, és lesz mérkőzés, amikor kontráznunk kell. Nemzetközi szinten sok minden függ attól is, hogy milyen ellenféllel kerülsz szembe – jegyezte meg.

Rebrov ügynöke magára vállalja a felelősséget

Varga Sándor magára vállalja a felelősséget, amiért nem Szergej Rebrov marad a Ferencváros vezetőedzője. Az ukrán tréner ügynöke részletesen beszélt a szakítás hátteréről a Csakfocinak adott interjúban.

– Igen, voltak konfliktusok, és amikor egy kicsikét több gyűlt már össze, akkor februárban szólt nekem Szergej, hogy jelezzem az elnök úrnak, ezekkel a dolgokkal ő már nem ért egyet, és úgy érzi, hogy nem tudja tovább folytatni, nézzenek új edzőt – nyilatkozta a kárpátaljai születésű ügynök. A saját szerepéről a következőket mondta: – És itt alá szeretném húzni az én szerepemet is: szerintem gyenge munkát végeztem, mert pont ez lett volna a feladatom, hogy ilyen szituációkban, amikor megvan a fantasztikus siker és ott vannak a torlódások, akkor segítsek.

Varga Sándor az egyik lehetőségként beszélt lapunk értesüléséről, miszerint a következő idényben négymillió eurós fizetésért Rebrov az emírségekbeli el-Ajn vezetőedzője lesz.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.