Rebrov most éppen Dzsudzsák volt klubjának a hálójában

Ukrán lapértesülések szerint a Szergej Rebrov, a Ferencváros – volt? – edzője hamarosan megállapodik Dzsudzsák Balázs korábbi klubjával, az egyesült arab emírségekbeli el-Ajn együttesével. Ez persze már a sokadik találgatás. Mindenesetre lezárulhatna már a mérges kígyó módjára tekeredő ügy.

Magyar Nemzet
2021. 05. 21. 11:35
REBROV, Szerhij
Az el-Ajn visszalépés. De csak átmenetileg Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ukrán Sport.ua portál délelőtt azt közölte biztos forrásokra hivatkozva, hogy közel a megállapodás Szergej Rebrov és az egyesült arab emírségekbeli el-Ajn együttese között.

Az el-Ajn onnan lehet ismerős a magyar futballdrukkereknek, hogy mielőtt hazatért Magyarországra, helyesebben tavaly tavasszal hazamenekítették diplomata útlevéllel , ott futballozott.

Az el-Ajn az egyik legeredményesebb klub az emírségekben, ám ebben az idényben csak a hatodik helyen végzett a bajnokságban, ami az elmúlt hét év legrosszabb eredménye. Jelenleg a portugál Pedro Emanuel a csapat vezetőedzője, őt válthatja Rebrov.

Persze az el-Ajn már a sokadik klub, amelyikkel összeboronálják Rebrovot. Éppen a Sport.ua említett két napja öt lehetőséget is – érdekes módon ez egyik sem volt az el-Ajn.

Azt talán már biztosnak tekinthetjük, hogy Szergej Rebrov nem marad a Ferencvárosnál. A távozásának a háttere már kezd összeállni. A télen két lehetőség is felmerült.

  • Rebrov visszatér a Dinamo Kijevhez. Állítólag a tréner már decemberben tárgyalt erről a kijeviekkel, éppen akkor, amikor a Fradi Bajnokok Ligája-meccs szerepelt az ukrán fővárosban. Ez a lehetőség azért merült fel, mert Mircea Lucescut, a Dinamo román edzőjét, aki korábban a nagy rivális Sahtar Donceket irányította, sehogy sem kedvelték meg a kijevi drukkerek, ráadásul Lucescu e nyárra a végleges visszavonulását tervezte. Csakhogy a Dinamo Kijev a kezdeti botladozás után nagy fölénnyel megnyerte az ukrán bajnokságot, ami után Lucescu kapható arra, hogy maradjon még egy évet. Rebrovra tehát nincs szükség.
  • Rebrov ukrán szövetségi kapitánynak is esélyes volt. E téren az volt az elképzelés, hogy barátja, egykori csapattársa, Andrij Sevcsenko a válogatott éléről az AC Milanhoz igazol, s Rebrov örökölhetné meg a felszabaduló helyet. Ám ha Stefano Pioli az olasz bajnokság utolsó fordulója előtt harmadik Milant mégis elvezeti a Bajnokok Ligjába, akkor valószínűleg marad. Tehát nem dől ez a dominó sem.
  • A februárban még kecsegtető lehetőségek tehát tovatűnni látszanak. Rebrov ezért próbált meg visszatáncolni. Kubatov Gábor, az FTC elnöke azonban nem hagyja, hogy a bolondját járassák vele.

    Rebrov, illetve a menedzsere, a kárpátaljai születésű Varga Sándor ezért lóhalálában megpróbál csapatot találni Rebrovnak. Az el-Ajnnál egy valami biztosan van. Pénz, ami nem mellékes, sőt a jelek szerint talán a legfontosabb.

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.