Rebrov el van átkozva, újabb Fradi-kudarc a Magyar Kupában

Csak fehérvári játékos szerzett gólt a Groupama Arénában, ahol a vendégek 2-1-es győzelmet arattak a Ferencváros ellen a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. Stopira mindkét kaput bevette, a Mol Fehérvár pedig sikeresen elaltatta a Fradit azzal, hogy a meccs előtt az edzőkérdés került a fókuszba Szabics Imrével a főszerepben. Szergej Rebrov csapata nem tudott felpörögni, az ukrán bicskája harmadik nekifutásra is beletört a kupába.

2021. 02. 24. 19:24
Magyar Kupa
Budapest 20210224 Labdarśg‡s MK FTC-MOL FehŽrv‡r Foto Nemzeti Sport çrvai K‡roly Fotó: Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alig több mint két hét telt el azóta, hogy a Ferencváros az NB I-ben 2-0-ra legyőzte a Fehérvárt, és ezzel gyakorlatilag pontot tett a bajnoki címért folytatott küzdelem végére. Székesfehérváron azóta szerződést bontottak Márton Gábor vezetőedzővel, és a városban nem is az újabb Üllői úti vendégjáték volt a legfelkapottabb téma a kupameccs előtt, hanem az elvarratlan edzőkérdés. A Nemzeti Sport információi szerint a korábbi 36-szoros válogatott csatár, Szabics Imre a legfőbb jelölt a kispadra, ám ő jelenleg az osztrák labdarúgó-válogatott másodedzője, és munkaadója nem szeretné elengedni a nyári Európa-bajnokság előtt. Így a Fradi ellen továbbra is Szalai Tamás megbízott edző irányította a Fehérvárt.

Ő legutóbb, a Diósgyőr ellen 3-1-re elveszített bajnoki után úgy értékelt – idézzük –, „kinyírtuk magunkat”, és ezúttal három helyen változtatott az akkori kezdőhöz képest. Bekerült a csapatba például Nikolics Nemanja, aki a nyolcadik percben tizenegyesből megszerezte a vezetést a Fehérvárnak, miután a zöld-fehérek téli, Belgiumból érkezett szerzeménye, Samy Mmaee mellett a földre került a korábbi ferencvárosi Ivan Petrjak a tizenhatoson belül. Felrázta az addig bizonytalankodó Fradit a bekapott gól, és a 13. percben máris összejött az egyenlítés, igaz, hathatós fehérvári segítséggel. Eldar Ćivić bal oldali beadása Myrto Uzuninak nem volt jó, de a mögötte menteni igyekvő Stopira fejéről a saját kapujába pattant a labda.

A zöld-foki védő később javított, a negyvenedik percben fehérvári szöglet után az őrzőjét megelőzve kapujába fejelt, így újra előnybe kerültek a vendégek. A támadókra nézve kritika volt, hogy ezzel Stopira helyzetkihasználása volt a legjobb az első félidőben. Különösen a zöld-fehérek bosszankodhattak, mert Tokmac, Zubkov, Boli és Mmaee is gólt szerezhetett volna, de Kovács Dániel kapus mindannyiszor elhárította a veszélyt.

Szünet után ahogy arra számítani lehetett, a Fradi egyre nagyobb fölénybe került, ám Rebrov csapatából hiányzott az átütőerő, a hazaiak nem tudtak igazán nagy helyzetet kialakítani a fehérvári kapu előtt. A végén már hiába kapkodtak Boliék, nem változott az eredmény, 2-1-re nyert a Fehérvár, amely ezzel valamelyest enyhített a válságán, és megmaradt az esélye arra, hogy trófeával fejezze be az idényt. A negyeddöntőben a Budafokkal találkozik Szalai Tamás csapata – vele vagy nélküle.

Az FTC veresége azt jelenti, hogy Szergej Rebrov el van átkozva a Magyar Kupában, hiszen harmadik nekifutásra sem került a döntő közelébe. Az első idényében a negyeddöntőben szintén a Fehérvár ellen esett ki a zöldekkel, a másodikban pedig nagy meglepetésre már a harmadik fordulóban elvérzett a Békéscsaba ellen. Most pedig már egyértelműen a kupa volt Rebrov célkeresztjében, a meccs előtt ki is adta az ukázt, hogy meg kell nyerni a sorozatot. A kudarccal ebben az egy mutatóban még mindig sikeresebb Rebrovnál az elődje, Thomas Doll – legutóbb a némettel tudott kupát nyerni a Ferencváros 2016-ban és 2017-ben.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, szerdai meccsek, a győztesek továbbjutottak:

Ferencváros–Fehérvár 1-2

Paks–Budafok 2-4

Tállya–MTK 1-4

ZTE–Honvéd 2-1 (hosszabbítás után)

Debrecen–Siófok 2-1 (hosszabbítás után)

Puskás Akadémia–Újpest 1-2

Haladás–Kisvárda 0-1

A negyeddöntőket március 10-én rendezik, a párosítás:

Fehérvár–Budafok

Mezőkövesd–Újpest

Kisvárda–ZTE

MTK–Debrecen

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.