Rebrov: Önmagunkkal és a gátlásainkkal kell megküzdenünk

Kétségkívül az év legfontosabb mérkőzésére készül a Ferencváros, amely kedden 21 órakor a Moldét fogadja a Groupama Arénában a Bajnokok Ligája-selejtező utolsó fordulójának visszavágóján. A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón a Fradit Szergej Rebrov vezetőedző és Franck Boli képviselte, aki gólt szerzett az első találkozón, amely 3-3-as eredményt hozott.

Magyar Nemzet
2020. 09. 28. 13:24
null
Szergej Rebrov hosszú tépelődés után döntött Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Múlt héten a Molde otthonában 3-3-as döntetlent ért el a Ferencváros, amely a három idegenben lőtt gól miatt értékes eredmény, de miután már 2-0-ra vezettek a zöld-fehérek, nem lehettek maradéktalanul elégedettek.

– Már az első meccs előtt is nagyon nehéz párharcra számítottam – kezdte Szergej Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője a visszavágó előtt. – Az ellenfél szeret otthon játszani, a műfűvel és a másfajta körülményekkel is meg kellett küzdenünk. Nem számítok könnyű meccsre itthon sem, de kielemeztük az első összecsapást, minden fontos momentumot megbeszéltünk, és készen kell állnunk a visszavágóra.

Rebrov elsősorban abban látja a siker kulcsát, hogy a Ferencváros labdarúgói meg tudjanak küzdeni az érzéssel, hogy a Bajnokok Ligája kapujában állnak.

– Mielőtt Norvégiába utaztunk, megkérdeztem az öltözőben, hogy ki játszott már a Bajnokok Ligája szintjén – elevenítette fel az ukrán edző. – Egyedül Olekszandr Zubkov tette fel a kezét, aki a Sahtar Donyeckkel szerepelt a legmagasabb szinten. Nemcsak a Moldéval, hanem magunkkal is meg kell küzdenünk, le kell vetkőznünk a tét miatt előjött gátlásainkat. Kint nem mutattuk meg a bennünk rejlő százszázalékos potenciált, de bízom benne, hogy itthon a legjobb formánkat hozzuk majd, és emiatt teljesen más meccsre számítok.

Még korai a Dinamo Kijevhez vagy a Sahtarhoz mérni a Fradit

A Fradi edzője a Dinamo Kijevvel kétszer is szerepelt a BL-ben, legutóbb 2016 decemberében a Besiktas elleni 0-0-s döntetlen alkalmával irányított csapatot a sorozat főtábláján. Rebrov szerint azonban már a selejtezők is nagy ranggal bírnak.

– Kétszer jutottunk el akkor a csoportkörig, de nagyon nehéz sikerrel végigvinni egy selejtezősorozatot is – jelentette ki. – A tavalyi hárommal együtt hét párharcot játszottunk a BL-kvalifikációban a Fradival, amiből csak egyet veszítettünk el, tavaly a Dinamo Zagreb ellenit. Örülök, hogy a Ferencváros nemzetközi szinten is jól képviseli a magyar futballt, és természetesen az a cél lebeg a szemünk előtt, hogy bejussunk a csoportkörbe.

Adva van a kérdés, hogy a Ferencváros megérett-e már arra a szintre, amit a Bajnokok Ligája megkövetel, illetve mennyire távoli még felnőni a Dinamo Kijevhez vagy a Sahtar Doneckhez.

– Még nem tartunk ott, majd ha bejutunk a BL-be, akkor érdemes erről beszélni – válaszolta Rebrov. – Tavaly az Európa-liga csoportköre sem volt egyszerű, de tisztában vagyok a játékosaimban rejlő lehetőségekkel. Azzal nem foglalkozunk, hogy melyik csapat vagy játékos papíron mennyit ér, mert minden a pályán dől el, és ott történhetnek meglepetések.

Boli: Norvégiában az erő jobban dominál

Az első meccsen a Ferencváros csatára, Franck Boli már a hetedik percben megszerezte a vezetést a Molde ellen. Mielőtt a Fradihoz igazolt 2019-ben, a norvég Stabæk játékosa volt, amelynek színeiben 2018-ban gólkirályi címet ünnepelt. Dolgozik-e benne külön bizonyítási vágy, hogy egy norvég csapatot üthet el a Fradival a BL-csoportkörtől?

– Igaz, hogy norvég csapat ellen játszunk, én pedig sokat futballoztam abban az országban korábban – fogalmazott Boli. – Mindig a győzelem motivál, és ez most sincs másképp. Nem az ellenfél számít, hanem csak a siker.

A Ferencváros elefántcsontparti csatára arra a kérdésre is válaszolt, hogy szerinte a norvég vagy a magyar bajnokság erősebb-e.

– Nehéz kérdés. Norvégiában az erő jobban dominál, a fizikai jellemvonások hangsúlyosabbak. Magyarországon viszont mindenki minket akar legyőzni, ellenünk akarja megmutatni a képességeit, és már csak emiatt sincs könnyű feladatunk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.