Rebrov öt lehetősége, egymillió eurós lelépés után

Szergej Rebrov jelenleg a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője, a szerződése pedig még egy évig a zöld-fehérekhez köti. Ám dacára annak, hogy az FTC-vel három egymást követő évben is bajnoki címet szerzett, nem vehetünk mérget arra, hogy a következő szezonban is ő irányítja az együttest. Az ukrán labdarúgás legendájának jövője természetesen keleti szomszédainknál is téma, s szerdán a Sport.ua portál öt variációt vázolt fel.

2021. 05. 19. 16:35
REBROV, Szerhij
Az el-Ajn visszalépés. De csak átmenetileg Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A portál magyar forrásra hivatkozva állítja, hogy a Ferencváros vezetése már elkönyvelte, Szergej Rebrovval lezárult az együttműködés. A trénernek több komoly ajánlata van, mindegyik jövedelmezőbb számára, mint a jelenlegi szerződése, és valójában már csak az a kérdés, hogy melyiket fogadja el. A cikk idézi Rebrov emlékezetes kifakadását az NB I záró fordulója után, amikor nehezményezte, hogy a klubvezetés az elmúlt egy hónapban nem tárgyalt vele a jövőről, amit nem normális állapotnak nevezett. Az ukrán portál megjegyzi, Rebrovnak három egymást követő bajnoki cím megszerzése után nehéz lenne motivációt találnia az FTC-nél – ehhez azért tegyük hozzá, hogy a Bajnokok Ligájában még bőven lenne kihívás.

Rebrov már februárban felmondott!

Váratlan fejlemény az ügyben, Kubatov Gábor az Origónak azt nyilatkozta, Szergej Rebrov már február 10-én felmondott a Fradinál. Részletek ITT.

A Sport.ua mindenesetre öt variációt vesz számba Szergej Rebrov jövőjét nézve.

1. Ukrajna válogatottja

Az ukrán válogatott szövetségi kapitányi posztját jelenleg Andrij Sevcsenko tölti be – aki Rebrovval félelmetes párost alkotott a Dinamo Kijevben és az ukrán válogatottban is –, de a hírek szerint megállapodott az Ukrán labdarúgó-szövetség elnökével, Andrij Pavelkóval, hogy az Eb után távozik. Ám ez még akkor történt, amikor a 2020-as Eb-t vártuk, az egyéves halasztás összekuszálhatta a szálakat.

2. Fenerbahce

Újra képbe került a Fenerbahce, amely már nem először akarja megszerezni Szergej Rebrovot vezetőedzőnek. Rebrov a Tottenham kölcsönjátékosaként a 2002/2003-as és a 2003/2004-es bajnokságban a Fenert erősítette (43 meccs alatt öt gól). A Fenerbahce az idei bajnokságban csak harmadik lett, ami nagy kudarc, Erol Bulut vezetőedzőt a bajnokság végére leváltották, ideiglenesen Emre Belözoğlu sportigazgató vette át az irányítást, aki 2020-ban még játékos volt – kellene egy jó vezetőedző, aki kirántja a kátyúból a gárdát. A Sport.ua megjegyzi, hogy Rebrovnak a török bajnokságban jóval nehezebb dolga lenne, mint a magyarban. Nos, a bajnok Besiktas és a Galatasaray kétségkívül kőkemény rivális.

3. CSZKA Moszkva vagy Kajrat Almati

Még márciusban terjedt el, hogy Szergej Rebrov a CSZKA Moszkva kispadjára kerülhet, amit akkor a tréner ügynöke, Varga Sándor teljes képtelenségnek nevezett. A moszkvai katonacsapat végül csak hatodik lett az orosz bajnokságban, nagy kérdés, hogy a következő szezonban ki irányítja majd. A Kajrat Almati negyedik helyen áll a kazah bajnokságban, itt is lenne tennivaló, és a klub elnöke el is árulta, hogy felvették a kapcsolatot Rebrovval. A Sport.ua a CSZKA-szerződést sem tartja valószínűnek, a kazaht pedig kizárja, mondván, ez mindenképpen szakmai visszalépés lenne Rebrovnak, aki Európában kíván dolgozni.

4. Görögország

Szergej Rebrov érdeklődést mutatott az AEK Athén iránt, ahol három ukrán játékos van a csapatban: Dmitro Csihrinszkij, Jevhen Sakov és Oleh Danchenko. Az AEK negyedik lett a bajnokságban, ennél magasabbra vágynak, és a klub elnöke a hírek szerint 1,3 millió eurós fizetést ajánlott Rebrovnak. Ám ha a tréner maga lépne ki az FTC-vel meglevő szerződéséből, akkor az ukrán portál szerint egymillió eurót kellene fizetnie a Fradinak, így nem igazán járna jól. Az AEK pedig a kivásárlási árat nem kívánja kipengetni. A görög vonalat mégsem lehet teljesen kizárni, a bajnok Olimpiakosz is képben lehet.

5. Anglia

Szergej Rebrov soha nem titkolta, nagy álma, hogy valamikor majd Angliában legyen edző. 2000 és 2002 között a Tottenhamban játszott (75 meccs/15 gól), a 2004/2005-ös bajnokságban pedig a West Ham Unitedben a második vonalban (33 meccs/2 gól). A Sport.ua emlékeztet rá, hogy az angol sajtó Rebrovot a Tottenham történetének legrosszabb igazolásai közé sorolja (11 millió fontos klubrekordot fizettek érte a Dinamo Kijevnek), de ennek ellenére a londoniaknál szeretne dolgozni. A klubnak 2001 óta Daniel Levy az elnöke, akivel Rebrov ma is kiváló kapcsolatot ápol. A Spursnak jelenleg ideiglenes vezetőedzője van, José Mourinho menesztése óta Ryan Mason irányítja a csapatot, de az ukránok nem gondolják, hogy a Spurshöz a magyar Ferencvárostól érkezne vezetőedző, ez furán venné ki magát a Premier League-ben. Más lenne viszont a helyzet, ha Rebrov most az Aston Villa trénere lenne, így ő is gondolkodhat úgy, hogy Angliában érdemesebb lenne egy kisebb csapatnál bemutatkoznia trénerként, és akkor könnyebben jut el egy nagyobb csapat kispadjára.

Jó néhány variáció van tehát Szergej Rebrov jövőjét tekintve. Sokatmondó, hogy az ukrán összeállításban viszont az a verzió nem is szerepel, hogy esetleg mégis a Ferencvárosnál marad.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.