Nem indul az olimpián az oltásellenes magyar kajakos

Az olimpiai részvétel feltétele a koronavírus elleni védettség, amelyből az Ausztriából honosított Schmid Julia nem kér, s inkább nem megy Tokióba. A kajak-kenu szlalom szakágban kvótás versenyző nevezését a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) visszavonta, így 173 fősre olvadt a magyar olimpiai csapat.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 07. 17. 14:43
null
Forrás: canoeicf.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége július 9-én döntött arról, hogy csakis Covid–19 ellen védett sportoló lehet a magyar csapat tagja a tokiói olimpián. Ezt követően a szlalom kajakban visszaosztott kvótával rendelkező Schmid Julia jelezte, hogy ezen okból lemond az olimpiai indulásról, így a Magyar Olimpiai Bizottság visszavonja nevezését a július 28-án kezdődő versenyre” – jelentette be szombati közleményében a MOB, amely a témában további kommentárt nem kíván tenni.

A szlalom szakágban magyarok eddig nem indultak, az osztrákoktól honosított Schmid Juliával szemben az elvárás a tisztes helytállás lett volna. Schmid kiválásával jelenleg 173 fős a magyar csapat a jövő pénteken kezdődő tokiói olimpián.

Épp ma írtuk meg, hogy még el sem kezdődött az olimpia, még csak szállingóznak a sportolók az olimpiai faluba, de máris kitört a pánik Tokióban. Ennek oka, hogy a szervezőbizottság megerősítette a hírt, miszerint a koronavírus elérte az olimpiai falut. Eddig 44 fertőzést regisztráltak a japán fővárosban a játékokkal összefüggésben, és tendenciózusan emelkednek az esetszámok.

(Borítókép: canoeicf.com)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.