Sokba került az amerikaiaknak a tornászsztár sérülése

Az orosz válogatott nyerte a női tornászok csapatversenyét a tokiói olimpián, a kétszeres címvédő, ezúttal második amerikaiak legjobbja, Simone Biles az első szeren megsérült.

Forrás: MTI2021. 07. 27. 15:55
BILES, Simone
Nem Simone Bilesról szól a tornaverseny Tokióban Fotó: MTI/EPA/Hou Hvi Jung
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ötkarikás játékok egyik legnagyobb sztárját, a 24 éves Bilest az – egyébként rosszul sikerült – ugrása után a csapatorvos kísérte be az öltözőbe. A négyszeres olimpiai és 19-szeres világbajnok sportoló nem sokkal később a jobb combján kötéssel tért vissza, majd melegítőbe bújt, és a folytatásban csak kívülről szurkolt társainak.

Az amerikaiak 145 centis tűzgolyója Rióban berepült a sportág halhatatlanjai közé, Tokióban nem tudott segíteni
Fotó: MTI

Az amerikai szövetség közlése szerint az orvosi vizsgálatokon derül majd ki, pontosan mi történt Bilesszal, és egyelőre kérdéses, hogy folytathatja-e szereplését az ötkarikás játékokon.

A csapatdöntőben a két nagy rivális minden forgásnál ugyanazon a szeren tornázott, és az első kettő (ugrás és felemás korlát) után az oroszok közel két és fél pontos előnyt harcoltak ki.

Gerendán aztán az európai válogatott rontott, így a zárószer, a talaj előtt az amerikaiak nyolc tizedpontra zárkóztak. Itt azonban már nem bírták el legjobbjuk – és legjobb talajosuk – hiányát, ráadásul Jordan Chiles hibázott, így az oroszok magabiztosan győztek a férfi után a női csapatversenyben is.

Az orosz női tornászválogatott legutóbb – Független Államok Közössége néven – 1992-ben szerzett aranyérmet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.