Tokiói szigor: Gyurta Dániel csak maszkban aludhatott

Már a pénteken kezdődő ötkarikás játékok helyszínén, Tokióban tartózkodik Gyurta Dániel. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, olimpiai bajnok úszónk hétfő este a Facebook-oldalán számolt be a szigorú rendszabályokról.

Magyar Nemzet
2021. 07. 19. 20:22
null
Forrás: Facebook/ Daniel Gyurta Official
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A helyzet szigorú. Az idei olimpia nagyon más lesz, mint eddig bármikor. És nem csak a nézők hiánya miatt. Minden résztvevőnek (sportoló, csapattag, sajtósok, NOB-tagok stb.) nagyon szigorú szabályokkal kell szembenézni. Ezek betartása most a házigazdák miatt is fontos” – írta Gyurta Dániel, aki pontokba szedte, mire kell számítaniuk a Tokióba érkezőknek.

„– Már a repülőn kötelező volt az FFP2-es maszk, amit alvás közben is viselnem kellett.

– Érkezéskor rögtön PCR-teszttel kezdtünk, annak eredményéig (egy–négy óra) nem lehetett elhagyni a repteret. Érdekesség, hogy itt köpetből vették a mintát.

– A negyvenmilliós Tokió szinte kihalt, legalábbis a hotel környékén alig van mozgás.

– Az érkezést követően 14 napig „soft” karantén van, azaz helyben például a gymet, medencét tilos használni, de az utcára vagy az olimpiai faluba sem mehetünk, csak a versenyhelyszínre történő látogatás, illetve vészhelyzet esetén lehet elhagyni a szállodát.

– A kint tartózkodás idején mindennap tesztelnek, az adatokat egy applikációba kell feltölteni.

– A szállodában plexi van sok helyen, még az étteremben az asztalok között is.

– Tömegközlekedést nem használhatunk, kimenni csak az előre bejelentett versenyhelyszínekre lehet majd.

– Van egy applikáció, ami a helymeghatározást 0–24-ig bekapcsolva tartja, így pozitív esetnél mindenki, aki a fertőzött közelében volt, visszakövethető.

Első helyen a helyiek és a sportolók, résztvevők biztonsága van. Én abban bízom, hogy a körülmények ellenére a versenyzőkből kiszabadul a sok benntartott energia, és csodás pillanatok, sportélmények és nagy eredmények elé nézünk” – zárta sorait Gyurta Dániel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.