Tom Brady ismét megcsinálta, hazai Super Bowl-siker

A Tampa Bay Buccaneers 31-9-re legyőzte a címvédő Kansas City Chiefst a Super Bowlon. A floridai csapat volt az első, amely hazai pályán játszhatta az NFL nagydöntőjét, és rögtön megszerezte az első hazai Super Bowl-győzelmet is.

Magyar Nemzet
2021. 02. 08. 4:29
null
Forrás: ESPN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lassan kezdték a csapatok az 55. Super Bowlt. Az első pontokat végül mezőnygóllal a Kansas City Chiefs szerezte meg, habár azután, hogy Tyreek Hill elejtette Patrick Mahomes potenciális touchdown-passzát. Ki gondolta volna ekkor, hogy az egész meccsre nem jut hatpontos Chiefs-játék? A hátrányba került Tampa Bay Buccaneers támadósora is összekapta magát, elsősorban Leonard Fournette remek futásaival végigment a pályán, majd Rob Gronkowskinak dobott TD-passzt, akárcsak a régi, Patriots-időkben.

A második negyedben egyszer megálljt parancsolt a Kansas City védelme a Tampa támadósorának a végzóna határán, utána azonban sorozatos – bár olykor könnyű síppal befújt – Chiefs-szabálytalanságok eredményeként kétszer is touchdownig jutott a floridai csapat: ismét Gronkowski, majd Antonio Brown kapta el Brady passzát a célterületen. A címvédőnek támadásban ebben a játékrészben is csak egy mezőnygólra futotta, a 21-6-os félidei hátránynál nagyobb mélységből pedig csak egyetlen csapat jött vissza korábban Super Bowlon: a Tom Brady vezette New England Patriots az Atlanta Falcons ellen, 2017-ben.

A harmadik negyedben hasonló mederben folytatódott a játék: a Kansas City mezőnygólt, a Tampa Fournette révén ismét touchdownt ért el, majd a maga mezőnygóljával az NFL történetének első csapata lett, amely egy idényben négy rájátszásmeccsen is harminc pont fölé jutott.

A Kansas City sérülések sújtotta támadófala nem tudta megvédeni irányítóját, Patrick Mahomes ugyan nagyokat menekült, különösen a záró játékrészben, de nem tudta hozni a tőle szinte megszokott bravúrokat. A Tampa nagy előnye birtokában ekkor már főként az idővel játszott, az egyetlen izgalmat egy pályára beszabaduló szurkoló jelentette.

A Tampa Bay Buccaneers 31-9-es sikerével az első NFL-csapat lett, amely hazai pályán megnyerte a Vince Lombardi-trófeát. Tom Brady hat New England-i bajnoki cím után új csapatát is elvezette a végső sikerig, és karrierje hetedik aranygyűrűjét szerezte, amellyel több Super Bowl-győzelme van, mint bármelyik NFL-csapatnak. Emellett ötödik alkalommal lett a nagydöntő legértékesebb játékosa, az MVP. És még mindig csak 43 éves.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.